Arctic Craterlake Lappajärvi innolla mukaan matkailumarkkinointiyhteistyöhön 

Yhteistyöstä sopimassa Kalajoen Hiekkasärkät osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Anttila ja Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara.
Yhteistyöstä sopimassa Kalajoen Hiekkasärkät osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Anttila ja Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara.
Yhteistyöstä sopimassa Kalajoen Hiekkasärkät osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Anttila ja Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara.
Yhteistyöstä sopimassa Kalajoen Hiekkasärkät osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Anttila ja Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara.
LAPPAJÄRVEN kunta ja Kalajoen Hiekkasärkät ovat solmineet matkailuyhteistyösopimuksen koskien Arctic Coast -nimikkeellä toimivaa kansainvälistä markkinointia.

Sopimusta allekirjoittamassa olivat Kalajoen Hiekkasärkät osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Anttila ja Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara.  

–Lappajärvi, Euroopan suurin kraatterijärvi, on olennaisesti osa tätä arktista rannikkoa, vaikka ollaan hieman sisämaassa. Lappajärvi tarjoaa hienoa historiaa ja elämyksiä matkailijoille. Jos ajatellaan välimatkaa Kalajoen ja Lappajärven välillä, ei se ole suuren suuri: välimatkaa on alle 150 kilometriä ja visiitit puoleen jos toiseen ovat helposti toteutettavissa, Janne Anttila toteaa.  

Kalajoki tarjoaa merellisiä elämyksiä kohteita niin kesällä kuin talvellakin. Talviset maisemat kaikkine variaatioineen ovat ainutlaatuinen vaikkapa koko Euroopan tasolla mitattaessa. Eikä toiseksi jää Lappajärvikään geologisine ihmeineen, onhan kyseessä aivan uniikki kohde. Lappajärven ympäristössä ovat edelleenkin nähtävissä maahan iskeytyneen meteoriitin aikaansaannokset. Missäpä muualla voit voi esimerkiksi lasketella tai hiihtää meteoriittikraatterin reunalla? Oman mausteensa iskemästä on saanut myös Lappajärven vesi, joka on magnesiumpitoisuudeltaan hyvin korkea. Alueelta löytyvä kärnäiitti on ainutlaatuisuudeltaan aivan omaa luokkaansa, kiviaines, jossa on osasia maailmankaikkeuden tuolta puolen. 

Mainos

Geopark-status on tervetullut lisä Lappajärvelle ja koko alueella ajatellen matkailun tulevaisuutta. Kaikkea löytyy, asiaa voi jokainen tutkia nettisaitilta kraatterijarvigeopark.fi, jossa alueen kohteet on selvitetty seikkaperäisesti. Kannattaa myös tutustua FT Teemu Öhmanin laatimaan dokumenttiin kraatterijärven georeitistä; löytyy kätevästi hakukoneella netistä.  

Solmitun yhteistyösopimuksen mahdollisuudet ovat rajattomat. Molemmista kohteista, niin Kalajoelta, kuin Lappajärveltä löytyy elämyksiä moneen makuun ympäri vuoden. Myös Kalajoesta löytyy kattavasti lisätietoa visitarcticcoast.fi-sivustolta.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.