LaVelle piirimestaruuksia – Lyhyet uutiset viikolla 26

Jarmo Mäkinen (vas.) ja Arvi Kangastie hakivat piirimestaruudet aikuisten yleisurheilukisoista. Arkistokuva.
Jarmo Mäkinen (vas.) ja Arvi Kangastie hakivat piirimestaruudet aikuisten yleisurheilukisoista. Arkistokuva.
Jarmo Mäkinen (vas.) ja Arvi Kangastie hakivat piirimestaruudet aikuisten yleisurheilukisoista. Arkistokuva.
Jarmo Mäkinen (vas.) ja Arvi Kangastie hakivat piirimestaruudet aikuisten yleisurheilukisoista. Arkistokuva.

AIKUISTEN yleisurheilun piirimestaruuskisat käytiin Töysässä 18. kesäkuuta. Lappajärven Veikkojen Jarmo Mäkinen oli nopein 70-vuotiaiden miesten 100 metrillä ajalla 15.80. Arvi Kangastie voitti 100 metriä sarjassa M75 ajalla 17.02 ja oli toinen painonheitossa tuloksella 9.04 metriä (paino 7,260 kg).

Veto kiinnitti Porterin

NAISTEN Korisliigakauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt sopimuksen yhdysvaltalaispelaaja Michaela Porterin kanssa. 182-senttinen laitahyökkääjä on pelannut aiemmin Portugalissa ja Islannissa. 25-vuotias Porter pelasi yliopistourallaan Appalachian Staten ja Cincinnatin yliopistoissa. Porter on Vedon ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus tulevalle korisliiga kaudelle. Jarkko Mäki Vedon valmennuksesta kommentoi, että Porterista joukkue saa erittäin hyvän pelaajan, joka kykenee pelaamaan kummassakin kenttäpäädyssä usealla eri pelipaikalla, hyvällä intensiteetillä. –Hän on fyysinen pelaaja, joka omaa monipuoliset korintekotaidot ja eritoten hän on todella hyvä heittäjä.

Lappajärvi on juhannuskunta

TILASTOKESKUKSEN datan mukaan Lappajärven väkiluku kasvoi juhannuksen aikana 2,4-kertaiseksi mökkeilijöiden ja lomalaisten myötä. Laskelma perustui edellisen juhannuksen mobiilipaikannusdataan. Sen perusteella väkimäärä kasvoi Soinissa 1,9 ja Evijärvellä 1,7-kertaiseksi.

Opettajavalintoja Alajärvellä

ALAJÄRVEN sivistyslautakunta valitsi 18. kesäkuuta FM Satu Lahdenmäen yläkoulun matematiikan, kemian ja fysiikan tuntiopettajaksi. Vimpelin Aapiskujan koulun luokanopettajan virkaan valittiin FM Heli Neulaniemi. Leena Kamunen hoitaa Alakylän koulun rehtorin tehtävää 1. elokuuta alkaen rehtori Juha Lahdenmäen siirryttyä Alajärven varhaiskasvatuspäällikön virkaan.

Alajärvellä toteutetaan ilmaiskonsertti

ALAJÄRVEN elinvoimalautakunta päätti kesäkuun kokouksessaan osallistavan budjetoinnin käytöstä. Kuntalaisten ideointi 10 000 euron käytöstä toi satoja ehdotuksia, joista parhaaksi ehdotukseksi elinvoimapalveluissa ja kaupungin hyte-työryhmässä valikoitui ilmaiskonserttitapahtuma. Mika Ala-Mattinen esitti kokouksessa, että osallistava budjetti vuonna 2024 käytetään moposuoraan, mutta ehdotusta ei kannatettu.

Veikkolasta kappalainen

LAPUAN HIIPPAKUNNAN tuomiokapituli hyväksyi 19. kesäkuuta kohdassa viranhaltijapäätöksenä annetut viranhoitomääräykset pastori Marketta Veikkolan Alajärven seurakunnan vs. I kappalaiseksi (Alajärven alue) 1.8.–31.12.2024.

Vedolle voitto ja tappio

VIMPELIN Vedon Superpesisjoukkueen turnee Kymenlaaksossa tuotti neljä pistettä. Tiistaina Haminan Vallikentällä ottelu päättyi Vedon voittoon 0–2 (2–3, 1–13). Keskiviikon ottelu Kouvolassa päättyi kotijoukkueelle 2-1k (0–3, 3–2,3–2). Torstaina ohjelmassa on ottelu Alajärven Kitrolla, tiistaina Saarikentälle saapuu Kiteen Pallo.

Henkilöauto ja kuorma-auto kolaroivat Alajärvellä

LAPUANTIELLÄ Alajärvellä tapahtui torstaina puolen päivän aikaan henkilöauton ja kuorma-auton kolari, jossa henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti. Kolarin johdosta maitoauto kaatui kyljelleen ojaan ja henkilöauto ajautui omaan kulkusuuntaan nähden ojaan. Pelastuslaitos irrotti henkilöauton kuljettajan ensihoidon hoidettavaksi. Onnettomuuspaikalla tehtyjen hoitotoimien jälkeen kuljettaja siirrettiin Tampereen Yliopistolliseen sairaalaan. Maitoauton kuljettaja selvisi vammoitta. Pelastuslaitos teki paikalla ympäristövahingontorjuntaa maitoauton säiliövuodon vuoksi.

Hammashoidon sähköiset palvelut laajenevat

SUUN terveydenhuollon digitaaliset palvelut laajenevat Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella kesän ja syksyn 2024 aikana. Jatkossa digitaalinen ajanvaraus on ensisijainen ajanvarauskanava lasten määräaikaistarkastuksiin. Aikoja voi varata 1-, 3- ja 5-vuotiaiden sekä 1.-, 3.- ja 5. luokkalaisten lasten määräaikaistarkastuksiin. Suun terveydenhuollon etävastaanottoja voi varata myös 1-vuotiaille ja ensimmäistä lastaan odottaville. Hammashoitajat tavoittaa elokuusta alkaen myös chat-palvelun kautta. Suun terveydenhuollon chat-palvelussa voi asioida samoissa asioissa, kuin puhelimitse.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.