Oulu oli selvästi vahvempi kärkiottelussa

Saana Lahti onnistui sataprosenttisesti saattelemaan kärkeä eteen päin. Ykköspalkittu Elli Kangas ja Milla Hakomäki elivät tilanteessa hyvin mukana. Kuva: Tero Siivola.
Saana Lahti onnistui sataprosenttisesti saattelemaan kärkeä eteen päin. Ykköspalkittu Elli Kangas ja Milla Hakomäki elivät tilanteessa hyvin mukana. Kuva: Tero Siivola.
Saana Lahti onnistui sataprosenttisesti saattelemaan kärkeä eteen päin. Ykköspalkittu Elli Kangas ja Milla Hakomäki elivät tilanteessa hyvin mukana. Kuva: Tero Siivola.
Saana Lahti onnistui sataprosenttisesti saattelemaan kärkeä eteen päin. Ykköspalkittu Elli Kangas ja Milla Hakomäki elivät tilanteessa hyvin mukana. Kuva: Tero Siivola.

Lippo – LaVe 2–0 (4–1, 7–2)

Kaikille joukkueille sattuu jossakin vaiheessa heikkojakin kausia myös pesiskentillä. Lappajärven Veikoilla kolme ensimmäistä ottelua olivat vaikeita. Sen jälkeen seurasi seitsemän pelin voittoputki, mikä katkesi Oulussa sarjajohtajan vieraana todellisella pohjakosketuksella.

Jaksolukemat eivät kerro aivan totuutta pelin kulusta, sillä jossiteltavaakin jäi vierailusta. Oulu oli vahva, kuten ennakolta tiedettiin. Veikkojen alku oli lupaava, mihin emännät antoivat harhaheitolla apuja. Tuo juoksu olikin laiha lohtu. Sen jälkeen pelin hallinta siirtyi Raksilan Likoille, mikä eteni vakuuttavasti jaksovoittoon.

Neea Mattila avasi Lavettarien toisen jakson näyttävällä kunnarilla kakkosrajasta. Valitettavasti koko pelin takunnut sisäpeli ei auennut tuosta. Lippo lähti kolmannessa vuorossa lopullisesti omille teilleen ja puhtaaseen otteluvoittoon, millä vahvisti asemiaan Ykköspesiksen pohjoislohkon kärjessä.

–Lähdimme kärkikamppailuun hakemaan pisteitä. Oulu antoi mahdollisuuden, mitä emme onnistuneet hyödyntämään. Meidän vapaat lyönnit eivät pudonneet väliin. Lippo puolestaan iski kolme kertaa peräkkäin sellaisen toisen jakson kolmannessa vuorossa. Ratkaisulyöntimme nousivat kopeiksi tai sitten niistä tuli paloja. Tällaiset virheet painavat mieltä maahan, toteaa pelinjohtaja Jaakko Kultalahti.

–Katsoimme toisen jakson alkuun Mattilalle paikan Lipon kentästä. Neea otti haasteen vastaan iskemällä siitä läpi. Tuon suorituksen jälkeen saatiin vähäisiä tilanteita, muuta ei juoksuja. Annoimme pari juoksua räpylästä. Vastustajalta emme saanet lahjaksi mitään. Hävisimme heikolla sisäpelillä tämän matsin.

–Nyt ei ole kuitenkaan syytä huoleen. Ulkona emme ole päästäneet palloja läpi viime peleissä. Katsomme muutamia juttuja seuraaviin peleihin, niin vastustajat ovat ihmeissään. Kun kenttä pitää ja saamme sisäpelitehot palautettua, niin hyvä siitä tulee, lupasi Kultalahti,

Lavettarien kuopus, ykkösvahti Elli Kangas nappasi ykköspalkinnon Oulusta. Toisena ja polttavimpana ulkopelaajana palkittiin lukkari Aleksandra Latvala. Saana Lahden vakuuttava sadan prosentin sisäpeliteho huomioitiin meriittejä jaettaessa tästä ottelusta.

Torstaina taistelu sarjapisteistä jatkuu Veikkolassa. Paikalliskamppailussa Seinäjoen Maila- Jussit juoksevat kentälle testaamaan Lavettarien vireyden. Toukokuun lopulla juuri Seinäjoelta käynnistyi tuo Veikkojen seitsemän perättäisen voiton putki. Toivottavasti sinäkin olet paikalla tässä kuumassa pistejahdissa!

Reijo Kärnä

Seuraavat jutut saattaisivat kiinnostaa sinua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.