Kirjeitä kaivatulle palaa Lakis Areenalle 

Uusittu Kirjeitä kaivatulle -konsertti palaa Lakis Areenalle.
Uusittu Kirjeitä kaivatulle -konsertti palaa Lakis Areenalle.
Uusittu Kirjeitä kaivatulle -konsertti palaa Lakis Areenalle.
Uusittu Kirjeitä kaivatulle -konsertti palaa Lakis Areenalle.

LAKIS AREENALLA aloitettiin kaksi vuotta sitten teatteri- ja lauluesitysten sarja, joka saa jatkoa sunnuntaina 25. helmikuuta kello 14 alkaen. Lavalle astuvat tällöin Tarja Kultavuori, Jarkko Järvenpää, Timo Pyylampi ja Arja Piilo

Esitys sai alkunsa Tarja Kultavuoren ideoimasta Järviradion ohjelmasta, johon kuuntelijat saivat lähettää sota-aikaisia kirjeitä ja muistoja.  

–Kirjeitä kaivatulle -nimen saanutta esitystä on esitetty ympäri Etelä-ja Keski-Pohjanmaata sekä Keski-Suomea sekä Espanjassa Fuengirolassa. Uudistetulla ohjelmalla ja osin uusin lauluin olemme tänä talvena kiertäneet esityksen kanssa eri kouluilla vähän pienemmällä kokoonpanolla, Maanpuolustuksen kannatussäätiön antaman rahoituksen turvin. Pidemmällä uudistetulla ohjelmalla aloitamme kiertueen Keuruulta ja seuraavana on Vimpelin Lakis Areena, kertoo Kultavuori. 

–Ohjelmassa kuullaan uusina lauluina muun muassa Älä sure tyttökulta, Eldankajärven jää, Röhön rantaan ja Aunuksen Anja. Mielenkiintoinen “uutuus” on Kulkurin valssi sanoilla, jotka on kirjannut ylös haitaristi Timo Pyylammen pappa suorittaessaan varusmiespalvelusta vuonna 1930. Laulu esitetään nyt nimellä Sotilaan valssi. Esitys koostuu suurelta osin uusista kirjeistä, ainoastaan evakkotytön tarina kuullaan uudestaan. 

Mainos

Esitys kestää noin kaksi tuntia ja väliajalla Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseura pitää kahviota auki. Pääsylippuja myydään ovelta.  

Heikki Salmela 

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/03/poliisilaulajat-ihastuttivat-vimpelissa/
 
 https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/05/lakis-areena-sai-uutta-ilmetta-aisaparin-hanketuen-avulla/

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.