Maailmanmatkaaja saapuu Lakis Areenalle 

Sipsetin ydinryhmä vasemmalta: Arja Kinnunen, Marko Penninkangas ja Tarja Kultavuori.
Sipsetin ydinryhmä vasemmalta: Arja Kinnunen, Marko Penninkangas ja Tarja Kultavuori.

OSKARI löytää Mairen jättämän kirjeen, jossa hän kertoo lähteneensä kylpylälomalle. Oskari ei jää peukaloita pyörittelemään, vaan päättää lähteä maailmanympärimatkalle. Siitä alkaa musiikillinen ilottelu ja Oskarin matka maailman ympäri. Minne Oskarin matka johtaa vai johtaako minnekään ja mitä kommelluksia Oskarille sattuu, se selviää Lakis Areenalla esitettävän näytelmän ensi-illassa lauantaina 28. lokakuuta 2023 kello 14.  

Esityksiä on kaikkiaan neljä eli ensi-illan lisäksi sunnuntaina 29. lokakuuta kello 14, perjantaina 3. marraskuuta kello 18 ja sunnuntaina 5.marraskuuta kello 14. Päiväkahvitkin voi tapahtumassa hörpätä, sillä kyläseura pitää kahviota auki ennen ja jälkeen esityksen. 

Mikäs juttu tämä sitten oikein on? Taustalta löytyy muutaman henkilön ryhmä, joka alkoi vuonna 2020 suunnitella Järviradiosta tutun Tarja Kultavuoren sanoin ”jotain teatterijuttua” yhdessä Arja Tikkasen ja Marko Penninkankaan kanssa. Suunnittelun tuloksena yhteistyössä kansalaisopiston kanssa syntyi Häätanhu, jota ryhmä esitti Levijoen nuorisoseuralla vuonna 2021. Ryhmän ”työnimenä” oli aluksi Nästyyki, mutta tänä syksynä ryhmä rekisteröityi ja virallinen nimi on nyt Sipsetti ry., joka on tuottanut Lakis Areenalla ensiesityksensä saavan Maailmanmatkaajan. Sipsetin toinen produktio on ”Aikamatka” ja ensi talvena on tulossa ”Illalla, illalla”, joka esitetään myös Lakis Areenalla. 

Mainos

Ydinryhmää on täydennetty paikallisilla yhteistyökumppaneilla, ”äänimieheksi” ryhmään on liittynyt Jari Penninkangas ja mukana on lisäksi Paavo Matintupa, Seppo Koivisto ja Marko Svan. 

Tarjan kertoman mukaan Sipsetti haluaa edistää paikallista teatteritoimintaa tekemällä kaiken omin voimin. Käsikirjoitukset, musiikki ja sen sovitukset, laulujen esitykset ja stemmat ja joissakin esityksissä myös tanssit tekee ryhmä itse, lähinnä harrastuspohjalla. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseura on juonessa mukana tarjoamalla Lakis Areenalta Sipsetille harjoitusaikoja ja tietysti järjestämällä yhteistyössä teatteriesityksiä. Tämä on juuri sitä toimintaa, mikä istuu kylätalolle eli Lakis Areenalle kuin nenä päähän ja tällainen musiikillinen iloittelu vuoden synkimpään aikaan on omiaan karkottamaan kaamosmasennusta. 

Heikki Salmela 

Maailman matkaajat vasemmalta: Seppo Koivisto, Marko Penninkangas, Tarja Kultavuori, Paavo Matintupa, Arja Kinnunen ja Marko Svan.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.