Vielä on kesää jäljellä 

Meillä on nyt kaikki avaimet matkailun hyödyntämiseen ja takanamme on vahva selkänoja, jolle rakentaa tämä uusi mahdollisuus ja globaali brändi, sanoo Sami Alasara kolumnissaan.
Meillä on nyt kaikki avaimet matkailun hyödyntämiseen ja takanamme on vahva selkänoja, jolle rakentaa tämä uusi mahdollisuus ja globaali brändi, sanoo Sami Alasara kolumnissaan.
Meillä on nyt kaikki avaimet matkailun hyödyntämiseen ja takanamme on vahva selkänoja, jolle rakentaa tämä uusi mahdollisuus ja globaali brändi, sanoo Sami Alasara kolumnissaan.
Meillä on nyt kaikki avaimet matkailun hyödyntämiseen ja takanamme on vahva selkänoja, jolle rakentaa tämä uusi mahdollisuus ja globaali brändi, sanoo Sami Alasara kolumnissaan.

TÄMÄN kolumnin tullessa ulos olenkin toipilaana leikkauksen jälkeen. Minulla toivon mukaan operointiin onnistuneesti oikean polven ristisiteen repeämä ja mahdollinen kierukkavamma, jotka ovat peruja Unescon Geoparkin maailmankokouksesta Marokon Marrakechista 8. syyskuuta 2023, jossa tämä kauhea, yli 3000 ihmisen kuolemaan johtanut lähes 7 (Richterin asteikon) maanjäristys tapahtui. 

Nyt puolen vuoden jälkeen, tuo kaikki, satojatuhansia ihmisiä koskettanut tragedia ja loputon hävitys, tuntuu jotenkin unenomaiselle ja kuvitteelliselle tapahtumalle, jossa omaa mukanaoloa on jotenkin vaikea käsittää tai ymmärtää. 

Tämä poikkeuksellinen tapahtumasarja jätti kuitenkin varmasti meihin kaikkiin paikallaolijoihin oman tarinansa ja jälkensä, jonka muistikuvia ja tuntemuksia, sekä ympärillä olevaa hätää ja sortoa me kaikki kannamme tavalla tai toisella mukanamme. 

Mutta elämään kuuluu monenlaiset käänteet, niin ilot ja surut, kuin ne pienet onnen murut, ja näistä kaikista lopulta koostuu se meidän ainutlaatuinen elämämme, se sinun tai minun polkuni, se meidän jokaisen oma ainutlaatuinen tarina. 

Tämä pian, (27.3.2024 tulossa oleva Unescon Geopark status), on kirjaimellisesti ollut henkinen ja fyysinen matka, jonka kirkkain ja maailmallakin korkeasti arvostettu Graalin malja saadaan nyt alueellemme. Tästä alkaa nyt seutukuntamme uusi matka, jonka yhteistyön ja yhdessä tekemisen alueemme vetovoimaisuuden ja tunnettavuuden tekemiseksi vasta toden teolla alkaa. Me olemme nyt yhdessä vastuussa sen jalostamisesta sekä hyödyntämisestä alueellamme ja sen todellinen arvo koko alueelle, seutukunnalle, maakunnalle ja Suomeen meidän tulee ensiksi itse täällä ymmärtää ja käsittää. 

Haasteista huolimatta kohti uutta

MEILLÄ on nyt kaikki avaimet sen hyödyntämiseen ja takanamme on vahva selkänoja, jolle tämä uusi mahdollisuus ja globaali brändi rakentaa. 

Mainos

Kraatterijärven (”Unescon” Geopark) on kovan työn ja taistelun jälkeen todellisuutta, mutta tummia pilviä on nyt kasautunut matkailualan veturiyrityksemme ylle. Lappajärven ja koko seutukuntamme matkailun tunnettu maamerkki, Hotelli Kivitipun tilanne on puhuttanut laajasti viime aikoina, eikä huoli mahdollisen konkurssin ympärillä ole täysin aiheeton. 

Me kaikki varmasti tunnustamme Kivitipun tärkeyden Lappajärvelle ja koko alueelle, mutta epäterveen taloudellisen tilanteen haasteet yritykselle ovat todelliset ja haastavat nyt vakavasti koko yritystoimintaa. 

Mutta on täysin selvää, että Lappajärvi ja koko alueemme tarvitsee monestakin syystä nyt perusrakenteiltaan terveen matkailullisen veturiyrityksensä, jonka ympärille isoa strategiamme viitoittamaa kokonaisuutta rakennetaan. Meidän alueemme on millä tahansa mittarilla mitattuna ainutlaatuinen matkailullinen kokonaisuus, joka nyt täydentyy vielä Unescon Geopark statuksella. 

Mittava matkailun Visit Arctic Coast -markkinointiyhteistyö, sekä tiivistyvä seutukunnallinen yhteistyö Unescon-Geoparkin ympärillä ja Lappajärven kunnan kunnianhimoiset strategiset visiot ja missiot, sekä matkailun kasvattamiseen vahvasti tähtäävä kaavoitus ja investoinnit tarvitsevat ympärilleen terveen toimintaympäristön ja keskusyksikön Arktisena Kraatterijärven matkailullisena keskuksena. Meillä todellakin on vielä kesää jäljellä. 

Sami Alasara 

Kunnanjohtaja, Lappajärvi 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.