Minun sieluni ylistää Herran suuruutta 

Jumalan tekojen vastaanottaminen kysyy siis nöyryyttä
Jumalan tekojen vastaanottaminen kysyy nöyryyttä, sanoo Ilkka Lehto hartauskirjoituksessaan.
Jumalan tekojen vastaanottaminen kysyy siis nöyryyttä
Jumalan tekojen vastaanottaminen kysyy nöyryyttä, sanoo Ilkka Lehto hartauskirjoituksessaan.

ENSI sunnuntai on Marianpäivä. Tänä vuonna sen evankeliumina on Marian kiitosvirsi. Sen nuori neitsyt Maria lausuu ollessaan vieraana sukulaisensa Elisabetin luona. Molemmat naiset olivat raskaana, vaikka sen ei olisi pitänyt olla inhimillisesti mahdollista. Maria oli liian nuori, Elisabet liian vanha. Kuitenkin molemmat naiset ylistävät Jumalan lupausten toteutumista. He kuvaavat Jumalaa suureksi ja Jumalan tekoja mahtaviksi. He uskovat noihin lupauksiin ja usko näyttää heille lupausten toteutumisen. He näkevät Jumalan toiminnan, he ottavat sen vastaan.  

Marian kiitoslaulu on riemullinen ja ajaton. Siinä Maria katselee ja kuvaa Jumalan tekoja ajattomasti. Ne ovat ikuisia. Polvesta polveen Jumala osoittaa laupeutensa häneen turvaaville. Hän on pitänyt aina huolen kansastaan. Jumalan tahto ja hänen uskollisuutensa eivät muutu.  

Jumala hajottaa ylpeiden ajatukset. Jumala ruokkii nälkäiset, mutta rikkaat hän lähettää tyhjin käsin pois. Jumala korottaa alhaiset, mutta syöksee alas omaan valtaansa turvaavat. Jumalan tekojen vastaanottaminen kysyy siis nöyryyttä. Omiin saavutuksiinsa turvautuva ihminen ei ole Marian tavoin nöyrä. Jumalan ikuiset pelastusteot kelpaavat köyhille ja nöyrille.  

Mainos

MARIA koki itsensä vähäiseksi Jumalan palvelijaksi. Mutta hänellä oli suuri Jumala. Kun itse on pieni ja heikko, tarvitsee suuren ja voimakkaan Jumalan. Jumalan suuruus ja voima ovat tänään meidänkin voimanamme. Kun Maria otti Jumalan antaman tehtävän vastaan, hän synnytti pojan, synnittömän Vapahtajan. Jeesus, Jumala Poika, syntyi ihmeen vaikutuksesta. Hän lunasti vapaaksi kaikki ihmiset, kaikki me olemme syntyneet syntiseen ihmissukuun. Meillä itsellämme ei ole mitään mahdollisuutta vapautua synnistä. Päivän toisessa lukukappaleessa apostoli Paavali selittää tätä: Syntien sovittamiseksi Jumala lähetti tänne oman Poikansa syntisten ihmisten kaltaisena. Näin hän tuomitsi ihmisessä ihmisten synnin, jotta meissä toteutuisi lain vaatima vanhurskaus. Jumalan Poika syntyi ihmiseksi, mutta hän oli synnitön. Häneen uskoessamme saamme omaksemme hänen täydellisyytensä. 

Kun uskomme, näemme Maria tavoin, että Jumala on tehnyt suuria tekoja. Näemme Jumalan ikuiset teot, jotka pelastavat meidät, antavat meille autuuden eli ikuisen onnen Taivaassa. 

Ilkka Lehto 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.