Honka haki voiton Vimpelistä

Vedon Karoliina Rytkönen päättämässä nopeaa hyökkäystä ottelussa Honkaa vastaan. (Kuva: J-P Hiirikoski)

Veto-Honka 61–72

Vimpelin Veto taipui Tapiolan Hongalle koriluvuin 61–72 (24–41) Naisten Korisliigan ottelussa Vimpelissä.

Veto aloitti ottelun pirteästi ja johti ensimmäisen jakson jälkeen 15–11. Toinen erä oli Hongan hallintaa ja joukkue upotti 3 pisteen heittoja kovalla prosentilla. Vedon hyökkäyspeli takkusi ja vieraat veivät jakson 9-

30. Veto kohensi peliään 3. jaksolla mutta Honka piti eron yli 10 pisteessä. Kotijoukkue taisteli hyvin viimeisellä jaksolla kaventaen eron 7 pisteeseen. Tämä ei aivan riittänyt vaan Honka pelasi loppuhetket maltilla ja korjasi ansaitun voiton 11 pisteen erolla. Parin viikon pelaamattomuus näkyi otteissa, mutta joukkue ei antautunut vaan taisteli hyvin loppuun saakka.

– Olisimme tarvinneet hieman paremman heittopäivän ottelu voittamiseen, analysoi Vedon

valmentaja Jukka-Pekka Kujala.

Veto pelasi ilman ykköspyssy Sam Breenia jota ei ottelussa nähty kentällä.

– Hän teki alkuverryttelyt mutta katsoimme parhaaksi, ettei hän vielä pelaa, kertoi Kujala.

Vedon parhaana palkittiin Silja Viita, joka upotti 13 pistettä. Kentän korkeimman pistemäärän teki Hongan Cierra Walker 24 pistettä.

Veto kohtaa runkosarjan päätöskierroksellä keskiviikkona 20.3 liikuntahallilla Torpan Pojat. Ottelu alkaa kello 18.30.

Veto: Whitfield 13/3, Isoranta 3/1, Rytkönen 4/3, R. Kujala 5/2, A.Kujala 6/4, Toomingas 6/2, Viita 13/8/6 syöttöä, Tuitele 11/7