MTK-Etelä-Pohjanmaan MTK-yhdistysten kevätkokouskierros alkaa 5. maaliskuuta – luvassa keskustelua EU-vaaleista ja maakunnallisesta edunvalvonnasta

MTK julkaisee piakkoin oman EU-vaaliohjelman "Kymmenen teesiä elävälle Euroopalle". EU-vaalit ovat keskeiset elinkeinojemme näkökulmasta, sillä esimerkiksi tulevan CAP-kauden politiikan valmistelu on jo käynnissä.
MTK julkaisee piakkoin oman EU-vaaliohjelman "Kymmenen teesiä elävälle Euroopalle". EU-vaalit ovat keskeiset elinkeinojemme näkökulmasta, sillä esimerkiksi tulevan CAP-kauden politiikan valmistelu on jo käynnissä.
MTK julkaisee piakkoin oman EU-vaaliohjelman "Kymmenen teesiä elävälle Euroopalle". EU-vaalit ovat keskeiset elinkeinojemme näkökulmasta, sillä esimerkiksi tulevan CAP-kauden politiikan valmistelu on jo käynnissä.
MTK julkaisee piakkoin oman EU-vaaliohjelman "Kymmenen teesiä elävälle Euroopalle". EU-vaalit ovat keskeiset elinkeinojemme näkökulmasta, sillä esimerkiksi tulevan CAP-kauden politiikan valmistelu on jo käynnissä.

MTK-ETELÄ-POHJANMAAN alueen MTK-yhdistykset kokoontuvat kevätkokouskierrokselleen, joka käynnistyy 5. maaliskuuta Kauhajoelta. Kokousten painopisteenä on valmistautuminen tuleviin europarlamenttivaaleihin sekä maakunnallisen maa- ja metsätaloustuottajien edunvalvonnan tärkeys.

EU-vaalit käydään 6.–9. kesäkuuta 2024. MTK julkaisee piakkoin oman EU-vaaliohjelman “Kymmenen teesiä elävälle Euroopalle”. EU-vaalit ovat keskeiset elinkeinojemme näkökulmasta, sillä esimerkiksi tulevan CAP-kauden politiikan valmistelu on jo käynnissä. MTK on merkittävä toimija EU:ssa ja sijoittui toiseksi Lobby Facts EU:n vaikuttavuusvertailussa, joka perustuu eurooppalaiseen avoimuusrekisteriin.

Mainos

Toinen kokouskierroksella käsiteltävä aihe on maakunnallinen edunvalvonta. MTK-EP on mukana monissa maakunnallisissa toimielimissä, neuvottelukunnissa ja ohjausryhmissä.  Maakunnallisen edunvalvonnan tiimoilta MTK-EP on esimerkiksi osallistunut Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavan valmistelutyöhön. Maakuntakaavassa esitetään kokonaiskuva maakunnan kehittämisestä ja alueiden käytöstä eri tarkoituksiin. MTK-EP:n tavoitteena on ollut, että maakuntakaavassa huolehditaan myös maaseudun elinkeinojen jatkuvuudesta, maanomistajien oikeusturvasta ja luonnon kestävästä käytöstä. MTK-EP on vaatinut kaavavalmistelun kuluessa, että kaavasta tulee poistaa maaseudun elinkeinoja ja oikeusturvaa uhkaavat kaavamerkinnät ekologisista yhteyksistä. Kohta lausuntokierrokselle lähtevässä maakuntakaavaesityksessä nämä kaavamerkinnät onkin poistettu ja korvattu teemakartoilla.

HÄRMÄNMAAN alueella tapahtumat käynnistyvät maanantaina 11. maaliskuuta, jolloin kello 19 Härmän Kylpylässä kokoontuvat Ylihärmän, Alahärmän, Kauhavan ja Kortesjärven yhdistykset. Keskiviikkona 13. maaliskuuta tilaisuus järjestetään kello 19 Ravintola Kalossissa. Tiistaina 19. maaliskuuta Järviseudun yhdistys kokoontuu kello 18 Ravintola Välilaskuun Vimpelin Lakeaharjulle. Soinissa tilaisuus on perjantaina 22. maaliskuuta kello 10 Kuninkaantuvalla ja Alajärvellä maanantaina 25. maaliskuuta kello 19 myöhemmin ilmoitettavassa paikassa.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.