Nallepaini on lapsen ja aikuisen yhteinen juttu

Nallepainia seuraamaan on pariin otteeseen päässyt myös Jenna Perkkalaisen (oik.) perheen pienin Ahti-vauva. Painimatolla sopii hienosti harjoitella liikkumista, kun perheen isommat osallistuvat harjoituksiin.
Nallepainia seuraamaan on pariin otteeseen päässyt myös Jenna Perkkalaisen (oik.) perheen pienin Ahti-vauva. Painimatolla sopii hienosti harjoitella liikkumista, kun perheen isommat osallistuvat harjoituksiin.
Nallepainia seuraamaan on pariin otteeseen päässyt myös Jenna Perkkalaisen (oik.) perheen pienin Ahti-vauva. Painimatolla sopii hienosti harjoitella liikkumista, kun perheen isommat osallistuvat harjoituksiin.
Nallepainia seuraamaan on pariin otteeseen päässyt myös Jenna Perkkalaisen (oik.) perheen pienin Ahti-vauva. Painimatolla sopii hienosti harjoitella liikkumista, kun perheen isommat osallistuvat harjoituksiin.

EVIJÄRVEN URHEILIJAT ovat järjestäneet syksystä asti nallepainia 2–4-vuotiaille lapsille lauantaiaamuisin. Pienet jalat ovatkin viipottaneet erilaisten taitoharjoitusten äärellä, eikä lasten kanssa liikkuneilla aikuisillakaan ole puna pysynyt pois kasvoilta. 

Nallepaini sopii hyvin ensiharrastukseksi ja kannustaa perheitä liikkumaan omien kykyjen mukaisesti. Lasten erilaisuus ja omaan tahtiin kehittyminen huomioidaan Nallepainissa. Näin ajattelee myös Evijärvellä ohjaajana toimiva Stina Huhmarsalo.

HUHMARSALOLLE ohjaaminen on ollut mieleistä puuhaa.

–Mulla ei ole ollut oloa, että voi ei pitää lähteä, vaan todella innolla oon tullut ohjaamaan, Huhmarsalo iloitsee.

Samalla hän myös toteaa, että ohjaaminen on ollut voimaannuttava kokemus ja lauantaiaamujen nallepainihetket ovat jättäneet Huhmarsalolle itselleen hyvän mielen.

Ohjaajaksi Huhmarsalo lähti, kun urheiluseuran painitoiminnasta vastaava Petri Övermark ehdotti asiaa.

–Petri soitti ja kysyi olisinko kiinnostunut lähtemään Kokkolassa järjestettävään koulutukseen, ja vastasin että totta kai lähden mukaan, Huhmarsalo kertoo.

–Olin jo aikaisemmin asiaa miettinyt, kun olen ollut varhaiskasvatuksessa töissä ja nyt kun mahdollisuus tuli eteen näin, niin lähdin mukaan, pohtii Huhmarsalo.

Mainos

Yhdessä tekemistä

NALLEPAINIFILOSOFIA on, että aikuinen ja lapsi tekevät ja harrastavat yhdessä. Aikuiset eivät jää seuraamaan liikuntasalin reunalle, vaan osallistuvat aktiivisesti lapsen kanssa toimintaan. Lapsen koordinaatiokyvyn ja oman kehon hahmottamisen lisäksi Nallepainin koetaan vaikuttavan lapsen ja aikuisen väliseen suhteeseen sitä lujittamalla ja lisäämällä perheenjäsenten yhteenkuuluvuuden tunnetta.

–Ajattelen, että se on mukavaa yhdessä tekemistä ja samalla vanhemman ja lapsen yhteistä aikaa, sellainen yhteinen harrastus. Sitten tavallaan siinä yhdessä toimimisen sivussa lapsen fyysiset ominaisuudet kehittyy, kertoo Huhmarsalo. 

Nallepainin kautta lapsi oppii ryhmässä toimimisen taitoja katsomalla aikuisista mallia. Ystäviäkin voi saada. 

–Meillä kyllä on ollut tosi hyvä henki ja kaikki on hyväksytty omana itsenään. Mikä lasten kanssa onkin, että jos joku liike jätetään välistä tai jos joku juoksee jonnekin, niin sallitaan se ja erilaisuus myös, Huhmarsalo kertoo. 

Ohjaajakoulutusta tarjolla

NALLEPAINI-OHJAAJAKSI pystyy kouluttautua kuka tahansa asiasta innostunut. Myös Huhmarsalo kannustaa aikuisia lähtemään mukaan.

–Jos vähänkään pohtii, niin avoimin mielin kannattaa lähteä koulutukseen. Sieltä löytyy samanhenkistä väkeä ja päivä on todella kiva. Alkuun teoriaa vähän ja käydään läpi mitä nallepaini on ja iltapäivästä sitten itse tehdään harjoitteita, Huhmarsalo kannustaa.  

Seuraava Nallepainin ohjaajakoulutus pidetään huhtikuun 13. päivä Ilmajoella. Mikäli ohjaajakoulutukseen osallistuminen kiinnostaa, voi olla yhteydessä painitoiminnasta vastaavaan Petri Övermarkkiin. Ohjaajatoiminnasta voi kysyä lisätietoja myös Stinalta.


Noora Tupeli

Viime viikolla Evijärvellä luisteltiin

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.