Tapahtumavastaava toteuttaa tähtien hulluimmatkin toiveet  

Tapahtumavastaavan toimenkuva on monipuolinen varsinkin keikkailtana. Lipunmyynnin lomassa Jarkko huolehtii, että kaikki sujuu kuten pitää.
Tapahtumavastaavan toimenkuva on monipuolinen varsinkin keikkailtana. Lipunmyynnin lomassa Jarkko Orava huolehtii, että kaikki sujuu kuten pitää.

TAPAHTUMAVASTAAVAN työnkuva on monipuolinen. Siihen kuuluu artistien buukkaamista, yhteydenpitoa managereiden kanssa, yrityspuolen pakettien myyntiä, soittelua, suunnittelua, lipunmyyntiä ynnä muuta, luettelee Lappajärven Hotelli Kivitipun tapahtumavastaava Jarkko Orava. 

–Tapahtumapäivänä laitan takahuoneen valmiiksi artistin raiderin mukaan ja olen muutenkin paikalla varmistamassa, että kaikki sujuu suunnitellusti, hän jatkaa. 

Raideri tarkoittaa artistin tai yhtyeen luetteloa esiintymiseen asetetuista vaatimuksista. Suomeen konsertoimaan saapuvat maailmanluokan tähdet osaavat vaatia, suomalaiset ovat raiderin suhteen maltillisempia. 

–Muutama vuosi sitten täällä esiintyi DJ SASH. Hänet tuli hakea ja viedä lentokentälle ja kuljetuksen tuli tapahtua business-luokan Mersulla tai Bemarilla. Itseltäni sattui löytymään sellainen auto, joten minä hoidin kuljetukset. Laskeskeltiin, että se tuli paljon edullisemmaksi kuin tilata kuljetus ulkopuoliselta. Keikan jälkeen sitten huristelin Helsinki-Vantaan lentokentälle ja sieltä takaisin Lappajärvelle, kertoo Jarkko.  

Kivitipussa esiintyneiden artistien raidereiden hän kertoo olevan ”melko tavallisia”. Toiveet yleensä pitävät sisällään syömistä ja juomista.  

–Joskus listoilta on löytynyt viikon alibi, pornolehti ja tennissukat. Kaikki toiveet on kuitenkin olleet aina toteutettavissa, naurahtaa Jarkko. 

ALALLE hän kertoo päätyneensä ikään kuin vahingossa.  

–Isä oli Seinäjoella Vauhtiajoissa rakennuspäällikkönä rakentamassa festarialuetta. Menin hänelle avuksi ja huomasin, että tämähän voisi olla mukavaa hommaa. Tapahtumajärjestelijän töitä olen tehnyt muille, ennen kuin muutto Lappajärvelle tuli ajankohtaiseksi vuonna 2019. Otin silloin yhteyttä Kivitippuun, kävin haastattelussa ja siitä se homma sitten pyörähti käyntiin. Vuonna 2020 tapahtumapuoli ulkoistettiin toisille toimijoille ja koin parhaaksi jäädä pois kokonaan, koska koin, että homma ei toiminut. Keväällä aloitin tässä työssä uudestaan, tällä hetkellä tapahtumapuoli järjestetään täysin itsenäisesti muutamia ulkopuolisten toimijoiden järjestämiä tapahtumia lukuun ottamatta. 

Monipuolisesta työnkuvastaan hän on kiitollinen, joskin kuluneiden vuosien tapahtumat tuntuvat myös yrityspuolen pakettien myynneissä. 

–Korona-aikaan yritykset jättivät monet pikkujoulut, kokoukset tai tyky-päivät pitämättä. Nyt niitä pikkuhiljaa taas on otettu uudelleen ohjelmistoon, mutta yhä jotkut ovat sitä mieltä, että kun tyky-päivien perään ei ole kyselty, niin ei sellaisia sitten tarvitse järjestääkään. Toivon kaikkien kannalta, että niin ei olisi. 

TÄLLÄ hetkellä kalenteria täyttävät kevään tapahtumat, jotka on jo pitkälti lyöty lukkoon. Tammikuun lopulla järjestettävä Ice weekend -tapahtuma tuo tullessaan yllättäviä nimiä ja oheisohjelmaa. 

–Pipolätkää tulevat pelaamaan monet julkisuudesta tutut nimet Pietarinkadun Oilers -joukkueella, joka koostuu pitkälti entisistä NHL-tähdistä, artisteista ja näyttelijöistä. Tuttuun tapaan tapahtuman lauantai on kohdennettu kaikille vauvasta vaariin, ilta aikuisempaan makuun ja perjantainen JPYP:n Business on ice -tapahtuma yrittäjille, sanoo Jarkko. 

Pietarinkadun Oilersin pelaajista on vahvistunut viisinkertainen Stanley Cup -voittaja Esa Tikkanen, loput pelaajat vahvistuvat myöhemmin.  

–Parasta tässä työssä on järjestää onnistuneita keikkoja, joissa väkeä on saapunut hyvin paikalle ja huomata artistin ja yleisön viihtyvän. Lisäksi tällaiset isommat ja astetta haastavammat kokonaisuudet kuten Ice Weekend ovat erittäin mielekkäitä toteuttaa. 

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.