Tunnettu rap-artisti esiintyi Kivitipussa nuorille  

Nuoret odottivat keikan alkua lavan edessä hyvissä ajoin.
Nuoret odottivat keikan alkua lavan edessä hyvissä ajoin.

LAPPAJÄRVELLÄ perinteeksi muodostuneet lasten ja nuorten toimintaviikot starttasivat perjantaina 17. marraskuuta suositun artistin keikalla. Suomen kärkinimiin kuuluva rap-artisti Cledos esiintyi Kivitipussa ikärajattomalla keikalla, ja salin täyttivätkin monen ikäisen suusta kuuluvat kiljahdukset. Osa tyytyi katselemaan keikkaa mukavasti pöytien äärellä istuen ja Coca-Colasta nauttien. 

–Evijärven nuorisovaltuusto maksoi kaikille lähtijöille liput ja kyydin. Kaikkiaan 29 nuorta tuli kyydissä ja mukana oli kaiken ikäisiä, pikkuneideistä lukiolaisiin, kertoo Evijärven liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski. 

Myös Alajärveltä kuljetettiin nuorisoa yhteiskyydillä. Seitsemälletoista lehtienharavointikampanjaan osallistuneelle nuorelle tarjottiin liput ja kyyti. 

–Kivitipusta Jarkko Orava vinkkasi meille, että tällainen keikka on tulossa, haluatteko osallistua, kertovat Alajärven kaupungin nuoriso-ohjaajat Marjo Yli-Mannila ja Jaana Virsula. 

–Aiemminkin olemme tehneet Kivitipun kanssa yhteistyötä ja yhteistyö tulee varmasti myös jatkumaan. Kivitippu on täydellinen paikka tällaisten tapahtumien järjestämiseen ja ikärajattomia keikkoja pitäisi ehdottomasti olla enemmän. 

Lappajärven vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela peräänkuuluttaa yhteistyön voimaan. 

–Tavoitteena on lisätä vielä entisestään Järviseudun alueen kuntien nuorten ja nuorisopalveluiden yhteistyötä, sille on olemassa jo hyvä pohja. Viime joulukuussa järjestetty Dilemman keikka oli menestys ja tänä vuonna koulujenpäättäjäisiä juhlittiin Viivin keikalla, jonne myös kunnat järjestivät yhteiskyytejä. Toivottavasti tämän kaltaiset yhteistyökuviot jatkuvat myös ensi vuonna. 

ARTISTI oli Lappajärven nuorisofoorumin valitsema. Nuorisofoorumiin on nuorilla vapaa pääsy. 

–Kaikilla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan. Tällä hetkellä kokouksissa on vaihtelevasti ollut 5–10 nuorta, enemmänkin mahtuisi mukaan, vinkkaa Kuusela. 

–Lappajärven kunnalla on jonkin verran lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnan kehittämiseen tarkoitettua perintörahaa. Viranhaltijoista ja luottamushenkilöstä koostuva työryhmä on yhteisesti päättänyt määrärahaa käyttöä koskien, että osa määrärahasta kohdennetaan juuri tämänkaltaisiin tapahtumiin. Siihen on meillä täällä loistavat puitteet. On rikkaus, että meillä on täällä tällainen paikka kuin Kivitippu. Täällä keikkatuottaminen on helppoa ja ammattimaista osaamista löytyy, silloin yhteistyö on helppoa. 

Lappajärven lasten ja nuorten toimintaviikot jatkuvat 5. joulukuuta asti. Lisätietoa tapahtumista löytyy muun muassa Lappajärven kunnan sosiaalisen median sivuilta. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.