Viikon 46 lukupaketti on valmis! Järviseudun Sanomien digilehti luettavissa

Järviseudun Sanomien digilehti 15.11.2023 numero 46 ilmestyy netissä jo tänään tiistaina kello 16.
Järviseudun Sanomien digilehti 15.11.2023 numero 46 ilmestyy netissä jo tänään tiistaina kello 16.
Marraskuun puolivälissä sää voi olla kansikuvan mukaisesti sumuinen ja apean tuntuinen, mutta elämä Järviseudulla jatkuu vilkkaana ja tapahtumarikkaana ja meno vain kiihtyy joulunalusajan alkaessa.

Marraskuun puolivälissä sää voi olla kansikuvan mukaisesti sumuinen ja apean tuntuinen, mutta elämä Järviseudulla jatkuu vilkkaana ja tapahtumarikkaana ja meno vain kiihtyy joulunalusajan alkaessa.

Tarjolla on jälleen monipuolinen lukupaketti, jossa on aiheita omaishoidosta nuorten yrittäjyyden tukemiseen ja metsästyksestä isien iltaan, jonka ohjelmassa oli valomiekkojen askartelua.

Päätoimittaja Hannu Takala kirjoittaa pääkirjoituksessaan, että hänen mielestään nuorten koulutuksesta ja hyvinvoinnista ei saa tinkiä pätkääkään: ilman nuorisoa ei meillä ole tulevaisuutta.

–Nuorten henkisestä pahoinvoinnista on saatu useita varoitusmerkkejä jo pitkään, vaan onko asiaan reagoitu riittävästi? Mielestäni ei.

Muita uutisotsikoita: JPYP osoitti syntymäpäivälahjoitukset nuorten yrittäjyyden tukemiseen, Moni omaishoidon tukeen oikeutettu jää edelleen sitä vaille, Sari Palmu valittiin Keskustan piirin johtoon, Lappajärven kunnanvaltuusto päätti veroprosenteista, Talousarvion investointiosa herätti keskustelua Evijärvellä ja Joulukuusipuisto ihastuttaa Kortesjärvellä jo kolmannen kerran. Kunnallisissa uutisissa kerrotaan myös Soinin kunnanjohtajavalinnan etenemisestä sekä Etelä-Pohjanmaan aluevaltuuston kokouksesta, jossa alijäämän todetaan kuluvan vuoden aikana nousevan yli 40 miljoonan euron.

Metsästystä ja hyvinvointia

Uutisaukeamilla kerrotaan, kuinka Kulttuurikuokka kokoontui Evijärvellä, Saattohoitoystävät ovat mukana elämän loppumetreillä, Seniorit kokkasivat Pirttisen nuorisoseuralla Aijjoos-hankkeen tapahtumassa, Tanja Rantakangas näkee ihmisissä valtavan paljon kaunista ja Alusasuyrittäjä Kirsi Parvi on naiseuden äärellä päivittäin. Tiesitkö, että Lappajärvellä toimii Finlandia Koru -niminen yritys, jonka tuotteita myydään aina Lappia myöten?

Metsästyskausi on käynnissä ja nyt pääset Lappajärven Eränkävijöiden kanssa hirvijahtiin, Evijärven Inaan hirvenhaukkukokeisiin sekä Vimpelin Sääksjärvelle hirvipeijaisiin, jotka ovat pitkä ja mukava perinne.

Kirjoja, paikallismatkailua ja sukellus jouluun

Meidän Kesken -aukeamalla kerrotaan sääksjärveläislähtöisen, nykyisin Jyväskylässä asuvan Veli-Matti Isojoen kuudennesta kirjasta. Vanhat koulukuvat herättivät eloon muistot yhteiskoulusta ja lukiovuosista. Järviseutu-seuran puheenjohtaja Tuija Matintupa kirjoittaa kolumnissaan Oma maa mansikka, muu maa mustikka, millaisia käyntikohteita löytyy Järviseudulta. Tarkista, ovatko ne jo tuttuja – jos eivät, ei muuta kuin retkeilemään! Ensio Uusitupa ottaa mielipidekirjoituksessaan kantaa Vimpelin kouluinvestointeihin.

Kirkollisella aukeamalla kerrotaan, kuinka iloinen Donkkis Big Night keräsi nuorta väkeä Vimpelin seurakuntatalolle.

Tapahtuu-aukeamalla Sirpa Sironen-Hännisen joulukirja piirtää jouluiloa iholle. Sormenpäissä joulu -kirjassa on mukana ohjeet, joilla lapsi ja aikuinen voivat yhdessä rauhoittua joulunaluskiireiden keskellä. Luontokuvaaja Benjam Pöntinen vieraili Alajärvellä kertomassa kuvaamisesta sekä suhteestaan liito-oravaan, joka käynnistyi yllättäen: Pöntinen oli etsiskellyt kuvattavaksi liito-oravia, mutta lopulta oravat löysivät hänet. Avustajamme Sirpa Kiviaho vieraili Kortesjärven esikoulun isien illassa ja kertoo, kuinka lasten kertomukset isistään sekä huvittavat että koskettavat aikuista suuresti.

Ensi viikolla isojako

Ensi viikolla vuorossa on isojakonumero, joten digilehti on vapaasti ja maksutta luettavissa 21. marraskuuta kello 16 alkaen kotisivullamme! Samalla julkaistaan myös liitteenä jaettava Kortesjärven Yrittäjien joulunavauslehti Finsumäen Joulu, jossa on runsaasti yritysasiaa, mutta myös mukavaa jouluista tunnelmaa.

Mitä luettiin viime viikolla?

Tätä et vielä löydä printtilehdestämme

Etkä tätä…

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.