Vauvaraha, maksuton varhaiskasvatus, asuntoetu, etuja opiskelijoille – elinvoimapaketilla panostetaan niin nykyisiin kuin tuleviinkin soinilaisiin

Soinin elinvoimapaketti tarjoaa etuja niin nykyisille kuin tulevillekin soinilaisille. Arkistokuva.
Soinin elinvoimapaketti tarjoaa etuja niin nykyisille kuin tulevillekin soinilaisille. Arkistokuva.

Sujuvaa, helppoa, edullista arkea. Sellaista on elämä Soinissa, mikäli kuntapäättäjiltä ja viranhaltijoilta kysytään. Jo olemassa olevien etujen lisäksi kunta on ideoinut elinvoimapakettiinsa lisää kannustimia pysyä soinilaisena tai mahdollisesti muuttaa Soiniin. Etuja on tarjolla perheille, Soiniin töihin tuleville sekä opiskelijoille.

Vauvarahaa ja maksutonta varhaiskasvatusta

Lapsiin ja lapsiperheisiin satsataan muun muassa 1 500 euron vauvarahalla, jota maksetaan kolmen vuoden ajan 500 euroa vuodessa. Soinilaiset lapset saavat ilmaisen varhaiskasvatuksen, mikäli lähihuoltaja asuu virallisesti Soinissa. Samoin kunta tarjoaa varhaiskasvatusikäisille ilmaisen musiikkileikkikoulun. Pienimmille koululaisille on tarjolla aamu- ja iltapäivätoimintaa kouluaikojen jatkeeksi pienellä kuukausimaksulla.

Asuntoetu töihin tuleville

Soinissa toimivien yritysten työvoiman saantia helpottamaan myönnetään ensi vuoden alusta asuntoetu eli kunnan tai Soinin Vuokratalot Oy:n asuntojen vuokrista saa 50 prosentin alennuksen kuuden kuukauden ajaksi, jos muuttaa Soiniin vakituisesti ulkopaikkakunnalta.

Opiskelijoille monenlaisia etuja

Soinin kunta haluaa kantaa kortensa kekoon Etelä-Pohjanmaan heikon korkeakoulutusasteen nostossa ja palkitsee 1 000 euron stipendillä ensimmäisen korkeakoulututkintonsa suorittaneet. Sen voivat saada jo tänä vuonna valmistuvat soinilaiset.

Mainos

Myös opiskelijatuki otetaan käyttöön vuonna 2024. Opiskelijatukea voi hakea 18–29-vuotias opiskelija, joka on Soinissa kirjoilla koko lukuvuoden, mutta asuu opiskelun takia toisella paikkakunnalla. Opiskelun edellytetään olevan päätoimista ja ammattiin tai tutkintoon tähtäävää.

Soinin kunta haluaa myös tukea nuorten aikuisten liikkumista. Soinissa asuvat toisen asteen opiskelijat saavat lukukausi kerrallaan kuntosalikortin Soinin kunnan kuntosalille. Tämä on tärkeä investointi tulevaisuuden tekijöihin.

Kylien kehittämisraha palaa talousarvioon

AKTIIVISTEN kylien tukemiseen palautetaan ensi vuoden talousarvioon kylien kehittämisraha. Talousarvioon on varattu rahoitusta myös yhdistysten toimitila-avustuksiin, urheilijoiden sponsoritukiin sekä kertaluonteisten tapahtumien avustuksiin. Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan alaiset avustukset omalta osaltaan täydentävät elinvoimakettia tuoden soinilaisille yhdistyksille mahdollisuuksia järjestää erilaista hyvinvointia tukevaa toimintaa. Teknisen toimen avustuksiin on varattu rahoitusta yksityisteiden kunnossa pitoon ja perusparannukseen.

Kunta aikoo ensi vuonna kertoa monikanavaisesti arjesta Soinissa, jotta Soinissa asumisen parhaat puolet saadaan paremmin tietoisuuteen. Luonto ja harrastusmahdollisuudet nousevat tässä esille omalta osaltaan.

Lisää uutisia Soinista:

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.