Talousarvion 2024 investointiosa herätti keskustelua Evijärvellä 

Evijärven valtuustossa investoinnit herättivät vilkasta keskustelua sekä aloitteita.
Evijärven valtuustossa investoinnit herättivät vilkasta keskustelua sekä aloitteita.

EVIJÄRVEN kunnanvaltuuston kokouksen asialista oli lyhyt. Valtuutettu Lasse Vertanen (sd.) totesi puheenvuorossaan, että talousarvio ja investointiosa on tavanomainen. 

–Sieltä kuitenkin pistää tämä koulurakennuksen suunnittelu. Tämä on sanalla sanoen valtava hanke Evijärven kunnan mittakaavassa. Hankkeeseen tulisi osallistaa kuntalaisiakin. Todellinen tilan tarve tulee selvittää ja minkä tasoisia tiloja tarvitaan, Vertanen totesi referoidusti puheenvuorossaan.  

Jari Anttikoski (kesk.) otti puheenvuorossaan esille Haapikylän kevyenliikenteenväylän, josta on ollut puhetta useana vuotena. Hän esitti, että siihen varataan 100 000 euroa vuodelle 2024. Esitystä kannattivat Juha Alkio (kesk.), Pasi Mäntylä (kesk.), Juha-Matti Kujala (kd.) ja Kalle Kaski (kesk.). Markus Kattilakoski (kok.) totesi, ettei asiasta ole keskusteltu hallituksen yhteydessä mitään ja esitti ryhmäjohtajien neuvottelutaukoa. Tauon jälkeen asiasta käytiin vilkasta keskustelua. Anttikosken esitystä kannatettiin.  Pertti Vesala (kesk.) puolestaan esitti, että kaavateiden ja kevyenliikenteenväylän suunnitteluun lisätään 10 000 euroa. Esitystä kannattivat Kattilakoski ja Vertanen. Anttikosken ja Vesalan esityksistä äänestettäessä Vesalan esitys voitti 11–4. Myös äänestyksessä pohjaesitystä vastaan Vesalan esitys voitti.  

KUNNALLIS- ja kiinteistövero hyväksyttiin kunnanjohtaja Mikko Huhtalan esityksen ja ryhmäpuheenvuorojen jälkeen. Kunnallisveroprosentti on 9,80 prosenttia (- 0,04), ja kiinteistöveroprosentit; yleinen kiinteistöveroprosentti 1,00, vakituinen asuinrakennus 0,65, muu asuinrakennus 1,15, voimalaitokset 3,10 ja yleishyödylliset yhteisöt 0,00 prosenttia. Mikäli maapohjaan sovelletaan vuonna 2024 omaa kiinteistöveroprosenttia, määrää valtuusto maapohjan kiinteistöveroprosentiksi 1,30.  

Muissa asioissa Jari Anttikoski teki valtuustoaloitteen koskien Haapikylän kevyenliikenteenväylää. Asia merkittiin tiedoksi. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.