Viikon 46 Lyhyet uutiset: JPK hurjasteli voittoon

JPK jatkaa puhtaalla pelillä jääkiekon kolmosdivarin kolmoslohkossa.
JPK jatkaa puhtaalla pelillä jääkiekon kolmosdivarin kolmoslohkossa.

ILYA BARINOV (4+4) oli hurjassa maalivireessä sunnuntaina, kun JPK kaatoi vierasottelussa JyKin maalein 14-4. Mika Ilomäki kirjautti tehot 3+0, Jere Erkkilä 2+3, Lauri Männistö 2+2, Juho Männistö 2+1 ja Dovbnia Platon 2+1. Samalla JPK nousi sarjakärkeen paremman maalieronsa turvin; sekä JPK että KieHa ovat voittaneet kaikki pelaamansa kuusi ottelua. Sunnuntaina kello 19 Oma Sp Areenalla kohtaavat JPK Edustus ja JPK Akatemia.

Sirpa Sironen-Hänninen julkaisi lastenkirjan.

Piirustuskisan aiheena joulukuusi

LAPPAJÄRVEN joulunavauksen yhteydessä järjestetään perinteinen piirustuskisa lapsille ja nuorille. Aiheena tänä vuonna on joulukuusi. Piirustuksen voi viedä Verho- ja Mattotaloon lauantaihin 2.12. mennessä. Arvioinnin jälkeen piirrokset ovat esillä S-Marketissa.

Luitko jo tämän?

Lappajärven kunnanvaltuusto naputteli asiakohdat pöytään todella nopeasti.

Matintupa varajäseneksi

POHJANMAAN sosialidemokraattien syyspiirikokous valitsi lauantaina piirin puheenjohtajiston ja piirihallituksen vuosille 2024–2025. Ainoa järviseutulainen näissä on varajäseneksi valittu alajärveläinen Jukka Pekka Matintupa.

Joensuu jatkaa

POHJANMAAN Kokoomuksen syyspiirikokous valitsi 11. marraskuuta Vaasassa piirijohdon yksimielisesti jatkokaudelle. Puheenjohtaja jatkaa Jesse Luhtala Seinäjoelta ja varapuheenjohtajina Jukka Joensuu Alajärveltä ja Riitta Pääjärvi-Myllyaho Vaasasta sekä taloudenhoitajana Kai Pöntinen Lapualta. Piirihallituksessa toimivat Niina Mannismäki Kauhavalta ja Rami Puro Soinista.

Sinilevää Lappajärvessä

LAPPAJÄRVELLÄ todettiin marraskuun alussa varsin runsaita sinileväkasvustoja. Näytteissä tavattiin loppusyksylle tyypillisen Aphanizomenon flos-aquae-lajin lisäksi erilaisia Anabaena-, Gomphosphaeria-, Woronichinia- ja Microcystis-sukujen sinileviä. Myöhäissyksyn ja alkutalven leväkukinnot ovat melko harvinaisia, mutta eivät tavattomia. Syksyn runsaat sateet ovat tuoneet Lappajärveenkin runsaasti ravinteita, mikä on suosinut levien esiintymistä.

Lentokenttä valtiolle?

15 pohjalaiskansanedustajaa allekirjoitti kannanoton, jossa he esittävät pääministeri Petteri Orpolle Kauhavan lentokentän ja entisen varuskunta-alueen hankkimista takaisin valtion omistukseen. Alueen nykyinen omistaja, LSK Business Park Oy, on tarjonnut koko aluetta valtion ostettavaksi. Kannanoton allekirjoittivat kansanedustajat Kim Berg (sd.), Mauri Peltokangas (ps.), Janne Jukkola (kok.), Anne Rintamäki (ps.), Antti Kurvinen (kesk.), Paula Risikko (kok.), Mika Lintilä (kesk.), Mikko Savola (kesk), Juha Mäenpää (ps.), Pia Sillanpää (ps.), Matias Mäkynen (sd.), Joakim Strand (r.), Anders Norrback (r.), Peter Östman (kd.) sekä Mikko Ollikainen (r.).

Sivistystoimenjohtajaehdokkaat haastatteluun

Alajärven sivistystoimenjohtajan valinta etenee. Haastattelutyöryhmä kokoontui torstaina ja päätti kutsua haastatteluun seuraavat henkilöt: Annala Jenni, johtava rehtori, PeränneIkola Simo, kehitysjohtaja, Lapua, Kantola Vesa, rehtori, Hoisko, Kujala Tiina, yläkoulun ja lukion rehtori, Evijärvi, Norrena Tanja, vt.rehtori, Lapua, Talja-Latvala Jaana, yhtenäiskoulun ja lukion rehtori, Karstula.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.