Lappajärven kunnanvaltuusto päätti veroprosenteista  

Lappajärven valtuusto löi veroprosentit lukkoon ripeässä tahdissa maanantaina.
Lappajärven valtuusto löi veroprosentit lukkoon ripeässä tahdissa maanantaina. Kuva on luotu tekoälyn avulla.

LAPPAJÄRVEN kunnanvaltuusto päätti kunnan tuloveroprosentiksi 9,40 prosenttia kunnanhallituksen esityksenmukaisesti. Tuloveroprosentti on neljäsadasosaprosenttia korkeampi (0,04 prosenttia) kuin kuluvana vuotena 2023. Kaikkien Manner-Suomen kuntien tuloveroprosentteja alennettiin kuluvana vuotena 12,64 prosenttiyksiköllä. Tämän vuoksi tuloveroprosentit ovat tällä hetkellä prosentin sadasosan tarkkuudella.   

Kiinteistöveroprosentit 2024 pysyivät kuluvan vuoden tasolla, pois lukien yleinen kiinteistöveroprosentti, joka on maapohja 1,30 prosenttia (+0,25 prosenttia). Mikäli maapohjaan sovelletaan vuonna 2024 omaa kiinteistöveroprosenttia, määrää valtuusto yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi maapohjan osalta 1,30 prosenttia ja yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi rakennuksen osalta 1,05 prosenttia. 

Mainos

Lappajärven kunta on saanut perintönä kiinteistön 403–404–2–35, jonka alaan kuuluu neljä peruslohkoa. Kirjanpitoa varten kiinteistön tasearvoksi vahvistettiin 36 000 euroa.  

Lappajärven kunnanvaltuuston marraskuinen kokous oli taputeltu päätökseen kello 18.18. 

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä uutiset

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.