Joustavan työn ratkaisut houkuttavat osaajia – HUBI25:ssa järjestettävässä tilaisuudessa kerrotaan, kuinka hyötyä siitä rekrytoinnissa

Etätyömahdollisuus on merkittävä etu uusien osaajien rekrytoinnissa.
Etätyömahdollisuus on merkittävä etu uusien osaajien rekrytoinnissa.

JOUSTAVAT työntekomallit ovat tulleet jäädäkseen kaiken kokoisille työpaikoille, koska digitaaliset työvälineet mahdollistavat asiantuntijatyön tekemisen ajasta ja paikasta riippumattomasti. Yksinkertaisimmillaan joustava työ tarkoittaa joustoa ajan ja työntekopaikan suhteen, eli etätyötä, hybridityötä, paikkariippumatonta työtä tai osa-aikatyötä.

Etätyömahdollisuus on merkittävä etu uusien osaajien rekrytoinnissa. Lisäksi se on pitovoimatekijä asiantuntijatyötä tekeville. Työnantajalle joustavat ratkaisut voivat tuoda helpotusta osaajapulaan, kun työpaikkaa voi hakea laajemmalta maantieteelliseltä alueelta. Yksilön näkökulmasta työelämän joustot nähdään hyvinvointia lisäävinä ja työn ja muun elämän yhteensovittamista helpottavina. Joustava toimintakulttuuri edistää myös työnantajamielikuvaa. Joustavan työn monipuolinen hyödyntäminen auttaa maakunnan yrityksiä kehittymään, säilymään kilpailukykyisinä sekä houkuttelevina uusille osaajille.

Osaamista voi lisätä yritykseen myös ulkopuolisen asiantuntijayrittäjän kautta. Tämä on joustava ratkaisu etenkin silloin, jos tarvitsee osa-aikaisen tekijän esimerkiksi markkinoinnin, viestinnän, henkilöstöasioiden tai laatuasioiden kehittämiseen.

Mainos

Joustavan työn hyödyntämisestä kerrotaan Alajärvellä

SEINÄJOEN ammattikorkeakoulun Joustavan työn hyödyntämismallit -hanke on Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama esiselvitys, jossa on tavoitteena tunnistaa ja kuvata joustavia työn tekemisen malleja sekä lisätä eteläpohjalaisten mikro- ja pk-yritysten tietoisuutta joustavan työn eri mahdollisuuksista.

Hankkeessa on haastateltu keväällä 2023 eteläpohjalaisia edelläkävijäyrityksiä ja asiantuntijayrittäjiä, joiden hyviä kokemuksia jaetaan muille alueen yrityksille maksuttomassa aamiaistilaisuudessa tiistaina 31. lokakuuta kello 8–10:30. Tilaisuus järjestetään HUBI25 -yhteisöllisessä työtilassa JAMI:n Alajärven toimipisteessä. Yrityspuheenvuorossa Mäkelä Alu Oy:n toimitusjohtaja Marko Orpana kertoo kokemuksia aiheesta. Ilmoittautumiset 27.10. mennessä: https://projektit.seamk.fi/event/alajarvi-joustavan-tyon-ratkaisut-muutoksen-tukena

Hanna Punkari

Luitko jo nämä tuoreet jutut?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/17/hallituksen-leikkaukset-kummittelevat-kortesjarvella-asti/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/17/luonto-hoitaa-hoitajaa-valokuvanayttely-aloitti-kierroksensa-evijarvelta/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/16/etela-pohjanmaan-hyvinvointialue-parjasi-erinomaisesti-thln-tekemassa-hyvinvointialueiden-valisessa-vertailussa-kiireettomaan-erikoissairaanhoitoon-paasyssa/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.