Kids´ Action saapui Kortesjärvelle

Pia ja Tero kertoivat lapsille elämästä Kambodzassa
Pia ja Tero kertoivat lapsille elämästä Kambodzassa.

KORTESJÄRVEN Yhtenäiskoulun liikuntasalissa järjestettiin 6. lokakuuta yhteiskristillinen tapahtuma Matkalla-teemalla yhdessä eri seurakuntien kanssa.

Sali täyttyi lapsista. Tilaisuuden alussa nuoriso-ohjaaja Anna-Maria Sironen toivotti kaikki paikallaolijat tervetulleiksi ja kutsui lavalle Kambodzassa lähetystyössä olleet nimikkolähetit Pia ja Tero Ruotsalan kertomaan terveiset matkaltaan. He ovat lähetystyöntekijöinä Suomen Lähetysseuran kautta ja tehneet tätä matkaa 20 vuotta Kauhavan seurakuntien lähetysavun turvin.

–Zum riep sua, tervehtivät Pia ja Tero lapsia khmerin kielellä.

–Yhtä lailla lapset täällä Kortesjärvellä kuin Kambodzassa pitävät nuudeleista ja leikkimisestä. Lapset ympäri maailmaa muistuttavat toisiaan, vaikka ympäristö olisi täysin eri. Oli kivaa tulla tänne Kortesjärvelle kertomaan lähetystyöstä lapsille. Tämä on samalla sellaista kansainvälisyyskasvatusta, kertovat Pia ja Tero Ruotsala.

–Kortesjärven lapset saavat kyllä kiitosta aktiivisuudestaan ja iloisesta asenteestaan!

–Puuha ei tässä tapahtumassa lopu, sillä lapsille on järjestetty 15 erilaista toimintapistettä. On rukousmajaa, Fortuna-peliä, lähetysrastia, kiipeilymahdollisuus valjaiden avulla, sumopainipukuja, kuminauhajalkapalloa, kasvomaalausta, tarkkuusheittoa, kynsistudio, jättilabyrintti, Raamattu-onnenpyörä, pingis, numeromatto, yllätyslaatikko ja karkkikätkö, luettelee Anna-Maria Sironen. –Nälkäkään ei pääse yllättämään, sillä lapsille tarjotaan mehua ja sämpylää.

–Tärkeää kaiken tämän toiminnan keskellä on kuitenkin sanoma, jonka haluamme välittää lapsille ja nuorille. Kaikki ovat tärkeitä ja arvokkaita ja rakkaita Taivaan Isälle sellaisina kun olemme, kertoo Anna-Maria.

Kids´ Action tapahtumaan on järjestetty noin 10 vuotta kiertävänä tapahtumana eri paikkakunnilla.

–Seurakunnan työntekijöiden lisäksi paikalla on paljon vapaaehtoisia niin nuoria kuin aikuisiakin mahdollistamassa tätä. Tapahtuman lopuksi arvottiin paikallaolijoiden kesken karkkisanko, jonka jokainen olisi mielellään kotiinsa vienyt.

Seuraava tapahtuma järjestetään Evijärven koulukeskuksessa ennen joulua.

Sirpa Kiviaho

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Ajat ovat haastavat, mutta paikallisten palveluiden suurin uhka on kannattavien yritysten loppuminen – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lotta suunnitteli Purmojärven vauvoille oman korun – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Kortesjärven Yhtenäiskoulun avoimissa ovissa kurkistettiin koulun arkeen – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Harjulankodin taidehetki Kortesjärvellä   – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.