Harjulankodin taidehetki Kortesjärvellä  

Helmi Ojanperä taiteilee opettaja Leena Rissan ohjauksessa.
Helmi Ojanperä taiteilee opettaja Leena Rissan ohjauksessa.

ASUKKAILLE järjestetty taidehetki 26. syyskuuta keräsi kiitosta osallistujilta.  

–Ehkä virkistystoimintaa voisi olla enemmänkin. Tanssiksi en toki jalalla varmaan pystyisi laittamaan, mutta kaikki toiminta on tervetullutta. Myös musiikin kuuntelu radiosta on mieluisaa ja sieltä tulee monenlaista tarjontaa laidasta laitaan, kertovat asukkaat. 

Harjulankoti on kodinomainen 10 asukkaan ryhmäasumisyksikkö. Jokaisella asukkaalla omat huoneet ja yhteisissä tiloissa voi rupatella tutun kanssa tai katsella vaikka televisiota. 

Helluntaiseurakunnan laulukuoro käy viihdyttämässä asukkaita lauluillaan ja pappikin käy joka kuukausi. Bingoa on järjestetty ajoittain ja taidehetkiä on ollut viime aikoina jonkin verran. Koronan takia valitettavasti moni virkistystoiminta on jäänyt, eikä ole vielä oikein palautunut uomiinsa. Harjulankodin asukkaat tietävät, että omaiset käyvät heitä katsomassa kun kiireiltään ehtivät.  

–Meidän on täällä hyvä olla, toki aika saattaa käydä joskus pitkäksi. 

Hoitajien ja asukkaiden välisessä kommunikoinnissa ei huumorissa säästellä. Onpa hoitaja joskus tuonut kanojakin näytille tipuineen.  

Mainos

–Ei se kana omiaan jätä vielä tänäkään päivänä, hätä tuli emolle kun tipuset vähän kauemmaksi pääsivät.  Kissoja ja muitakin eläimiä olisi kiva saada silittää, toimittelivat vanhukset yhdessä tuumin.   

TAIDETUOKIOT ovat Opintosetelirahoituksen rahoittamia Taidetta hoivalaitoksiin -hankeen toimintaa. Hankkeen tavoitteena on tuoda piristystä hoivakodin päivään eri taiteen muotoja apuna käyttäen. Sen puitteissa on maalattu, kehrätty lankaa, askarreltu ja tehty kransseja. Tuokion ohjaa kansalaisopiston opettaja Leena Rissa, joka on opettajana toiminut jo neljä vuotta. 

–Pidän taidetuokioita vanhuksille ja lapsille. Hanke vietti hetken hiljaiseloa ja sen aikana melkein tuli ihan ikävä näitä hetkiä, nautin näistä tuokioista sydämeni pohjasta, kertoo Rissa. 

Harjulankodissa pelataan myös bingoa, siihen ovat asukkaat toivoneet nykyisiä parempia palkintoja. Niitä voi halutessaan lahjoittaa, yksiköstä vinkataan. 

Sirpa Kiviaho 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.