Möksyn aurinkovoimapuistolle suunnittelutarveratkaisu

Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä 2.10.2023.
Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä 2.10.2023.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 2. lokakuuta esittää kaupunginvaltuustolle, että Alajärven kaupungin tuloveroprosentti vuodelle 2024 on 9,1. Kiinteistöveroprosentteja esitetään pidettäväksi ennallaan: yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93, vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,50, muiden asuinrakennusten veroprosentti 1,50, rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 3,00, yleishyödyllisten yhteisöjen 0,00 ja voimalaitosten 3,10 prosentissa. Tuottoarvio on ensi vuodelle 3 430 000 euroa, kun tänä vuonna kiinteistöverotuksesta odotetaan saatavan 2 278 000 euroa.

KAUPUNGINHALLITUS suostuu Ilmatar Alajärvi-Kyyjärvi Oy:n aurinkovoiman Möksyn tuotantoalueen suunnittelutarveratkaisuun ja oikeusvaikutteisesta yleiskaavasta poikkeamiseen ehdolla, että aurinkovoimapuistoa ei saa kokonaisuudessa aidata ja tarkempi hulevesi- ja vesienkäsittelysuunnitelma tulee laatia ja hyväksyttää ympäristönsuojeluviranomaisella ennen rakentamisen aloittamista. Lisäksi alueelle tulee laatia pelastus- ja opastussuunnitelma, sekä suunnitella valvonta ja riittävät aluevaraukset tuotantoalueen erityyppiselle liikenteelle. Voimalaitoksen aurinkovoimatuotannon yhteenlaskettu piikkiteho on noin 50 MWp.

Kaupunginhallitus myöntää poikkeamisen oikeusvaikutteisesta yleiskaavasta aurinkovoimatuotannon rakentamiseksi perustelunaan, että suunniteltu hanke soveltuu ympäristöönsä, eikä se aiheuta lähialueen asukkaille ja maanomistajille haittaa.

SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN virka päätettiin laittaa julkiseen hakuun. Haastattelutyöryhmään päätettiin nimetä kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajisto, ryhmien puheenjohtajat tai heidän varajäsenensä niiltä osin, jotka eivät kuulu nykyiseen puheenjohtajistoon, sivistyslautakunnan puheenjohtaja, kaupunginjohtaja ja henkilöstöpäällikkö, joka toimii haastattelutyöryhmän sihteerinä. Lisäksi pyydetään Lappajärven ja Vimpelin kuntia nimeämään yksi edustaja läsnä- ja puheoikeudella.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä uutiset

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.