Kortesjärven Yhtenäiskoulun avoimissa ovissa kurkistettiin koulun arkeen

Opettaja Tarja Koski tervehtii Janna Hanhikoskea taikatervehdyksellä
Opettaja Tarja Koski tervehtii Janna Hanhikoskea taikatervehdyksellä.

SYKSY näyttäytyy keskiviikkoaamuna 27. syyskuuta hieman harmaana, mutta tutun kaverin kasvojen loistaessa kuin aurinko, ei sää tunnu koululaisia haittaavan.

Astuessani koulun ovesta sisään huomaan heti siistissä rivissä olevat kengät, näin äiti-ihmisenä se on vaikuttava näky. Kuulenkin, että Kortesjärven yhtenäiskoulu on kengätön koulu. Tämä helpottaa siivoamista ja koulun laitoshuoltajat pitävät huolen siitä, että koulun tilat pysyvät siistinä ja viihtyisinä. Koko henkilökunta noudattaa yhteisiä ja sovittuja sääntöjä.

Ensimmäisellä tunnilla tervehtii luokanopettaja Tarja Koski jokaisen oppilaan henkilökohtaisesti ja toivottaa hyvät huomenet. Hieman jännitystä on aistittavissa, mutta aamunaloituksen jälkeen on jo nopsasti järjestäydytty riviin suunnistusta varten.

Seuraavana seuraan ympäristöopintuntia, jota pitää opettaja Lauri Pellinen. Tunnistan vanhoista asioista ainoastaan karttakepin, piirtoheitin on vaihtunut dokumenttikameraan ja liitutaulu tussitauluun. Opetus on kerrassaan kiehtovaa ja menetelmät ovat muuttuneet ajansaatossa digitaaliseen suuntaan.

–Tämän päivän viidesluokkalaiset osaavat kertoa omista ajatuksistaan, esitellä tietämystään ja taitojaan rohkeasti. Puolestaan keskittymis- ja oppimisvaikeudet ovat lisääntyneet, kertoo Lauri.

Lauri Pellinen pitää tuntia viidesluokkalaisille.

Yläasteen puolella kävin tunnelmaa aistimassa ja ajattelin, että on parempi nyt vain keskittyä olemaan cool. Pystyin kuitenkin toteamaan, että nuorilla on varsin hienot ja toimivat tilat.

Mainos

–Avoimien ovien päivään on kutsuttu oppilaiden huoltajat, isovanhemmat ja kummit. Koko koulun henkilökunta pitää tätä päivää hienona tapahtumana ja sen elvyttäminen haasteellisten vuosien jälkeen on ollut tärkeää meille, kertoo Yhtenäiskoulun rehtori Anne Sankelo.

–Oppilaat saavat esitellä koulun arkea omille läheisilleen ja näyttää kuinka tärkeää ja arvokasta työtä he siellä tekevät. Tämä päivä on myös oiva tilaisuus tapakasvatukselle, kertoo Anne.

AVOIMIEN ovien aikana kasvot tulevat tutuiksi niin vanhempien, kuin koulun henkilökunnankin puolesta.  Kodin ja koulun välinen yhteistyö helpottuu ja ehkäpä mahdolliset ennakkoluulotkin hälvenevät.

–Ainahan kaikkien ei ole mahdollista osallistua näihin päiviin. On kuitenkin hyvä tietää, että koululle saa tulla mieluiten sovitusti tutustumaan, kertoo Anne.

KORTESJÄRVEN Yhtenäiskoulu on saanut Kouluruokadiplomin, jota tullaan juhlistamaan jäätelön merkeissä. Kouluruokadiplomi on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomin myöntää Ammattikeittiöosaajat ja tätä tunnustusta haetaan yhdessä koulun kanssa.

Diplomin saaneessa koulussa huolehditaan, että kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteet toteutuvat. Se kertoo myös hyvästä yhteistyöstä ja sen tavoitteena on kohottaa kouluruokailun arvostusta ja nostaa se näkyväksi osaksi koko koulun yhteistä toimintaa.

Yläasteen koulutilat ovat viihtyisät.
Ruokadiplomi.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.