Geopark avaa uusia mahdollisuuksia yrittäjyyteen  

Leijonanmieli toivoo, että myös nuoret innostuisivat yrittäjyydestä Geoparkin myötä.
Leijonanmieli toivoo, että myös nuoret innostuisivat yrittäjyydestä Geoparkin myötä.

KRAATTERIJÄRVEN Geoparkin UNESCO -status avaa ovia sekä uusille yrittämisen muodoille. Toukokuussa 2024 virallistettava status on kansainvälisesti arvostettu brändi ja sen odotetaan lisäävän matkailua merkittävästi. Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli vieraili toukokuussa yhdessä muiden Etelä-Pohjanmaan alueen kunnanjohtajien kanssa Tanskassa Stevns Klintin Unesco-kohteessa. 

–Mukana olivat lähes kaikki Etelä-Pohjanmaan kunnanjohtajat ja lisäksi Etelä-Pohjanmaan liiton edustuksesta muun muassa Heli Seppelvirta. Stevns valikoitui paikasi siksi, koska alueella sijaitsi myös toinen Geopark, kertoo Leijonanmieli. 

–Paikkana alue oli huomattavasti maaseutumaisempaa kuin täällä. Heillä status lisäsi matkailua ja koska majoituskapasiteettia ei ollut entuudestaan, paikalliset laittoivat pystyyn Airbnb ja Bed and Breakfast -tyyppisiä majoituspaikkoja. Ne ovat tuoneet asukkaille mukavia lisätienestejä.  

Saman ajatuksen voisi Leijonanmielen mielestä tuoda myös Kraatterijärven Geoparkin alueelle. 

–Tämä on yksi tapa tienata. On hyvä olla mietittynä vaihtoehtoja, mikäli alueen hotellien kapasiteetti ei riitä majoittamaan kaikkia matkailijoita. Muita mahdollisuuksia mainitakseni Tanskassa yksi tyyppi vuokrasi matkailijoille sähköpyöriä. Alkuun hänellä oli 50 pyörää, tällä hetkellä niitä oli 150. Geopark antaa alustaa monenlaiseen yrittäjyyteen! 

Mainos

Leijonanmieli toivoo, että myös nuoret innostuisivat yrittäjyydestä Geoparkin myötä.  

Jamillahan alkaa matkailualan koulutus. Sieltä varmasti saamme innokkaita nuoria töihin matkailualan yrityksiin ja kuka tietää, ehkäpä osa innostuu perustamaan yrityksen itse. Kysyntää varmasti tulee olemaan monenlaiselle toiminnalle. 

SUUNNITTEILLA on yhteinen myyntialusta Geopark -yrittäjille. Yhteistyöstä Ähtärin kanssa on keskusteltu, mutta kaikki on vielä sen suhteen auki. 

–Yleensä matkailijat haluavat nähdä aluetta mahdollisimman laajasti, joten yhteistyöstä hyötyisivät kaikki osapuolet.  

Puhdas luonto, puhdas vesi ja hiljaisuus ovat meille itsestäänselvyyksiä. Kansainvälisille matkailijoille ne eivät kuitenkaan välttämättä sitä ole. Mahdollisuudet erilaisiin palveluiden tuottamiseen ovat äärettömät. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.