Kraatterijärvi Geopark -hankkeelle vihreä kortti

Kraatterijärven Geopar -hankeelle näytettiin vihreää korttia Marokossa.
Kraatterijärven Geopar -hankeelle näytettiin vihreää korttia Marokossa. Kuva: arkistokuva, Järviseudun Sanomat
Kraatterijärven Geopar -hankeelle näytettiin vihreää korttia Marokossa.
Kraatterijärven Geopar -hankeelle näytettiin vihreää korttia Marokossa. Kuva: arkistokuva, Järviseudun Sanomat

(Uutinen päivittyy)

UNESCO Global Geopark Counsil on hyväksynyt Kraatterijärvi Geoparkin “vihreän kortin” listalle vuodelle 2024. M´Goun UNESCO Global Geoparkin konferenssin kahdeksannessa kokouksessa Marokossa hyväksyttiin kaikkiaan 16 hakemusta mahdollisilta UNESCO Geoparkin ehdokkailta.

–Prosessi etenee niin, että toukokuussa 2024 UNESCO Executive Board virallistaa asian, kertoo Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara.

–Meillä on alueellamme ainutlaatuinen geologinen perimä. Vuosien periksiantamaton ja sinnikäs työ on nyt saamassa arvoisensa päätöksen.

UNESCON status on kansainvälinen arvostettu brändi ja sitä on mahdollista hyödyntää alueen elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi ja lisäämiseksi moni eri tavoin. Työtä tietoisuuden lisäämiseksi kuitenkin vielä riittää.

–Geopark tarkoittaa paljon muutakin, kuten esimerkiksi ylpeyttä omasta alueesta, kulttuuriperimästä ja sen esille tuomista, muistuttaa Geopark ry:n toiminnanjohtaja Annie Laitila.

Yrittäjille statuksen saaminen merkitsee esimerkiksi uusia mahdollisuuksia tuotteistamiseen, alasta riippumatta. Punaisena lankana tuotteistamisessa on kulttuuriperimän ja luonnon kunnioittaminen. Status on matkailijoiden keskuudessa arvostettu. Maailmanlaajuiseen Geopark-verkostoon kuuluu 177 kohdetta eri puolilla maailmaa, näistä vain neljä sijaitsee Suomessa. Kraatterijärvi Geopark tulee olemaan viides kohde ja se on kaikkien kohteiden joukossa ainoa meteoriittijärvi. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA