Nostalgiaa ajalta, jolloin radiotakin käytiin kuuntelemassa naapurissa

Pentti Kankaanpää kokosi Kortesjärven kirjastoon nostalgisen näyttelyn.

MIES pirunsaarelta, Suezin sulttaani, Davy Crockett, Mustanaamio ja väärennetyt muotokuvat – siinä muutamia muistoja herättäviä sanoja 50-60-luvun lapsille.

Kortesjärven kirjastossa on lokakuun loppuun saakka esillä Ajanviete-nostalgiaa -näyttely 40-60-lukujen sarjakuva- ja ajanvietelehdistä. Osa lehdistä on ollut myös rekvisiittana Lakeuden Kutsu -elokuvassa. Näyttelyyn lehtiotannan on kerännyt Pentti Kankaanpää Kauhavalta.

–On ilo saada tuoda näitä nostalgisia lehtiä ihmisille näytille, monen nuoruuden muistot ovat näissä lehtisissä, niinä aikoina, kun televisiota ei ollut ja radiota käytiin kuuntelemassa naapurissa. Lehtiä ja kirjoja olen antikvariaatin omistajana kerännyt aina, ja näistähän saisi vaikka minkälaisen otannan, mutta kovana projektien ystävänä kaikkeen ei kerkeä, hän kertoo.

–Näyttelyyn kokosin Pekka Lipposen seikkailuja sarjan sisältäen nro 1, joka aikanaan maksoi 300 markkaa ja myös Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja on nähtävillä. Davy Crockett, Jännä-Jussi, Vili ja Vippi, Olli Teerimäki, Jesse James, Coyote, Korkeajännityssarja, Kit Carson, Robin Hood, Buffalo Bill ja vanhoja Aku Ankkoja muutamia mainitakseni.

Näyttelyssä on kolme pöytää täynnä tätä nostalgiaa ja vieraskirjaan voi jättää merkkinsä käynnistään.

Pentti Kankaanpää on kiertänyt maailmaa.

–Aina käteen on jäänyt kirjoja tai lehtiä, että näitä piisaa kyllä muillekin vuosikymmenille, sillä niteitä ja kirjoja on aikanaan ollut 100 000 kappaleen paikkeilla.

Sirpa Kiviaho

1940-60-lukujen sarjakuvat herättävät nostalgisia tunteita sen ajan nuorissa ja nuoremmissakin.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.