Lappajärvellä tiloja tarvitaan, mutta kunnalle kyselyitä ei tule

Lappajärven yrittäjillä on tilatarpeita, mutta teknisen johtajan korviin niitä kantautuu varsin vähän. Osuuskaupan kiinteistö palautuu KPO:n omistukseen.
Lappajärven yrittäjillä on tilatarpeita, mutta teknisen johtajan korviin niitä kantautuu varsin vähän. Osuuskaupan kiinteistö palautuu kunnalta KPO:n omistukseen.

Lappajärven kunnan tekninen johtaja Juha-Matti Näykki kertoo, että yleisellä tasolla on esitetty useita toiveita uusien teollisuus- ja liikekiinteistöjen rakentamiseen liittyen, mutta hankkeeseen sitoutuneita yrityksiä ei ole kuitenkaan löytynyt.

Kaupan purkamisen myötä entisen Osuuskaupan kiinteistö on lähes tyhjentynyt vuokralaisista.
–Uuden omistajan, KPO:n edustaja Mika Mikkola pyysi kunnan vuokralaisina talossa olleiden yrittäjien yhteystietoja ja ne on hänelle annettu. Oma tuntuma on, että omistajanvaihdoksen myötä mikään ei tule välttämättä heti suuremmin muuttumaan, eikä omistajanvaihdos tarkoita sitä, että tilat välttämättä lähtisivät yrittäjiltä saman tien alta. Toki siitä päättää KPO. Ymmärtääkseni yrittäjät olisivat Osulaan halunneet jäädä, mutta on ehkä ajateltu, että kun kunta kiinteistöstä luopuu, niin silloin kaupan purun vuoksi lähteä, vaikka tosiasiallisesti meillä ei sellaisesta ole mitään tietoa.

Näykki toteaa, että entisen K-marketin tilassa, jossa Alkokin sijaitsi, on tyhjillään lähes 1 000 neliötä ja vuokrataso olisi kohtuullisen edullinen.
–En tiedä miksi se ei kiinnosta yrittäjiä. Pienillä muutostöillä siitä varmasti saisi monenlaisia tiloja.

Alkuvuodesta kunta piti teollisuus- ja liikekiinteistöjä koskeva palaverin JPYP:n kanssa, jossa kunta kertoi mahdollisuudesta teollisuushallin rakentamiselle.
–Siellä ei tullut ilmi tarvetta uusille tiloille kuin osittain, sitoutuneita osallistujia ei ollut. Tullessani virkaan vuosi sitten, olisi ollut kyselyjä ja tarvetta, silloin ei ollut tontteja eikä yhtiötä, nyt on molemmat, mutta ei halliprojektia voi lähteä esittämään, jos ei ole riittävää varausastetta. Taantuman uhka varmasti tekee yrittäjät varovaisemmaksi.
–Harkitsemattomasti hallia ei ole taloudellisesti järkevää lähteä toteuttamaan, sillä tulijoilla voi olla omat vaatimuksensa ja jouduttaisiin tehdä pikaisesti muutostöitä.

Aiheeseen liittyy vahvasti tämä artikkeli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.