Järviseudun Syöpäosaston juhlassa asiaa ja mukavaa ohjelmaa

Paula Risikko kertoi hallituksen kiirehtivän sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuutta.
Paula Risikko kertoi hallituksen kiirehtivän sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuutta.

EDUSKUNNAN varapuhemies Paula Risikko (kok.) vaatii syövän nopeaa diagnosointia ja syöpähoitojen saatavuuden turvaamista Suomessa.

–Diagnosoinnin ja hoidon on tapahduttava viiveettä. Ihmisen asuinpaikka tai taloudellinen tilanne eivät saa vaikuttaa syövän hoidon saatavuuteen, Evijärvellä lauantaina puhunut Risikko totesi.

–Hallitus on hallitusohjelmassa sitoutunut toteuttamaan kiireellisesti toimia, joilla parannetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuutta. Palveluiden on toimittava myös syövästä parantumisen jälkeen. Esimerkiksi lapsena tai nuorena syövän sairastaneiden terveydentilaa on seurattava pitkään. Vain kolmannes syövästä aikuiseksi selviytyneistä henkilöistä säilyy ikätovereidensa tavoin terveenä. Ylimääräinen sairastavuus ja jopa ennenaikaisen kuoleman vaara koskettavat suurta osaa kasvu- ja nuoruusiässä syövän vuoksi hoidetuista henkilöistä.

EVIJÄRVEN Nuorisoseuralla vietettiin lauantaina 7. syyskuuta Järviseudun Syöpäosaston 50-vuotisjuhlaa sekä pohjalaista syöpäpäivää. Juhlassa tervehdyssanat lausui osaston puheenjohtaja Raija Nahkala, hallituksen tervehdyksen toi Aino Pihlajamäki, historiikin esitti osaston sihteeri Margit Karvonen ja päätössanat lausui toiminnanjohtaja Markku Suoranta. Ohjelmaa esittivät Mieslaulajat, Taisto Pahkakangas ja Esa Rentola.

Mainos

Sillankorvalle pitkä vuokrasopimus – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Miesten iltaa vietetään Kivitipussa Tapani Kiminkisen tahtiin  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Mitä löytyi pimeästä metsästä? – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.