Miesten iltaa vietetään Kivitipussa Tapani Kiminkisen tahtiin 

Tapani Kiminkinen saapuu miesten iltaa pitämään Kivitippuun 13. lokakuuta. Illan järjestää Järvilakeuden kansalaisopisto yhteistyössä Lappajärven Lions Clubin kanssa. Kahvitus alkaa kello 18, luento kello 19. Luento on maksuton, ilmoittautuminen kansalaisopistolle 13. lokakuuta mennessä. Kuva Kiminkiseltä.
Tapani Kiminkinen saapuu miesten iltaa pitämään Kivitippuun 13. lokakuuta. Illan järjestää Järvilakeuden kansalaisopisto yhteistyössä Lappajärven Lions Clubin kanssa. Kahvitus alkaa kello 18, luento kello 19. Luento on maksuton, ilmoittautuminen kansalaisopistolle 13. lokakuuta mennessä. Kuva Kiminkiseltä.

MAALAISLÄÄKÄRINÄ tunnettu Tapani Kiminkinen on tehnyt elämänuransa terveyskeskuslääkärinä Saarijärven terveysasemalla. Viime vuonna, kun mittariin tuli 68 vuotta, oli virka jätettävä.  

–Teen minä töitä kuitenkin edelleen. Työ vaikuttaa elämän mielekkyyteen, tämä on minulle kutsumus. Olen vähän jeesannut tätä systeemiä. Koko maa on kriisissä, ei hyvältä näytä, sanoo Kiminkinen. 

Hän puhuu mutkat suoriksi, eikä kirosanoissakaan säästellä, kun niille tarvetta tulee. Osansa ripityksestä saa hyvinvointivaltio, lääkäreiden ammattietiikka ja ”saatanan kalliit ostopalvelut.” 

–Tämä on aivan käsittämätön ja kestämätön systeemi, että ei saada enää väkeä virkoihin, kun keikkahommilla maksetaan parempaa palkkaa. 

Keskustelu on rönsyilevää, mutta miehellä on painavaa asiaa. Sitä hän aikoo jakaa myös miesten illassa Lappajärvellä perjantaina 13. lokakuuta. Luento on maksuton. 

–Tykkään pohjalaisesta kansanluonteesta, se ei kiertele eikä valita. Pohjalaisen miehen luonteeseenhan ei kuulu tuntea itseänsä sairaaksi. Toisaalta taas kun monelle on vaikeaa keskustella terveyttä koskevista asioista, helposti luullaan, että ainoana kärsii ongelmista. Miesten illoissa puhutaan mies miehelle, se madaltaa kynnystä. 

Miehiä askarruttavat paljon esimerkiksi eturauhassyöpään liittyvät oireet ja erektio-ongelmat. Vaikka miesten illoissa puhutaan paljon muustakin terveyteen liittyvistä asioista, Kiminkinen uskoo erityisesti näiden tulevan puheeksi. 

–Mies on aika usein yksin näiden henkilökohtaisten, arkojen asioiden kanssa. Ja kun nykyään pystytään niin hyvin hoitamaan kaikkea! Esimerkiksi Viagra on pelastanut monta parisuhdetta ja monelta itsemurhalta. Näistä asioista on tärkeää puhua. 

TERVEYSASIOIHIN Kiminkinen haluaa suhtautua ennaltaehkäisevästi.  

–Elämä on elämistä varten ja se on aina yhtä arvokasta. Miksi emme haluaisi vaalia sitä? Elämäntavoilla on merkitystä elämän laadukkuuteen. Tämä koskee ihan kaikkia ikäryhmiä. Esimerkiksi ylipaino tulee olemaan vakava kansanterveydellinen ongelma tulevaisuudessa, sen ennaltaehkäisyyn tulisi kiinnittää huomiota jo nyt. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.