Särkiniemessä kisattiin taas – ”Uskomaton määrä ihmisiä tuli paikalle”

Lappajärven Urheiluautoilijoiden Janne Kuoppala otti yleisen sarjan mestaruuden ja myös TC-King-palkinnon kotikisasta.

LAPPAJÄRVEN Urheiluautoilijoiden sunnuntaina 8. lokakuuta järjestämä JM Maarata uudistetulla Särkiniemen moottoriradalla keräsi noin 200 ilmoittautumista ja yleisöä arveltiin päivän aikana olleen noin 400 henkilöä.

–Emme oikein tienneet, millaista väkimäärää odottaa, mutta uskomaton määrä ihmisiä tuli paikalle, ratamestari Harri Mäkinen totesi tyytyväisenä.

Halkosaaren lähistöllä parkkipaikat ja kantatien varsi täyttyivät autoista.

–Järjestäjillä oli jännät paikat, kun koko lauantain satoi. Näin yöllä painajaista, että täällä oli aamulla metri vettä ja jouduin operoimaan uppopumpun kanssa, kertoi Mäkinen.

Hän saapui kisapaikalle sunnuntaiaamuna puoli kuuden maissa ja totesi, että lunta oli monta senttiä. Aurinko kuitenkin sulatti lumen ja sää oli pääosin selkeä. Kaikkia parkkipaikkoja ei kuitenkaan saatu käyttöön märkyyden ja upottavuuden vuoksi, joten yleisö joutui jättämään autonsa kauemmaksi.

–Kukaan ei valittanut, totesi liikennettä ohjaamassa ollut Juhani Mattila.

Talkoolaisia saatiin paikalle oman seuran lisäksi naapuriseuroista.

–AKK:n kautta oli 31 ja saman verran suunnilleen omia, Mäkinen kertoi.

Lauri Kivipelto, Jarmo Katajamäki, Juhani Mattila ja Harri Mäkinen iloitsivat siitä, että Särkiniemen moottoriradalla oli jälleen pörinää ja yleisö löysi paikalle. Kivipelto on rata-ajon kaksinkertainen Suomen mestari ja ollut myös radan kunnostustöissä mukana. –Hieno homma, että täällä kisataan taas, hän totesi.

Kisat onnistuivat taloudellisesti

RADAN rakennuksessa asfaltointi ylitti äkillisen hinnannousun takia suunnitellun budjetin 20 000 eurolla, millä oli omat vaikutuksensa seuran talouteen.

–Tämä kisa menee kyllä plussalle. Saimme hienosti mainoksia ohjelmalehtiseen Järviseudun alueelta ja Seinäjoeltakin asti, niistä on iso apu, Mäkinen kiittelee.

Urheiluautoilijoissa katsotaan toiveikkaina tulevaan. Seuraavat kisat käydään ensi kesänä. Lappajärven Urheiluautoilijat on hakenut jokamiesluokan nuorten, naisten ja EVK-luokan SM-kisan järjestämisoikeutta vuodelle 2025. Asia ratkeaa loppuvuoden aikana.

Kuoppala voitti yleisen luokan

URHEILUAUTOILIJOIDEN Janne Kuoppala otti yleisen luokan mestaruuden varmalla ajolla.

–Osallistuin myös tuupparisarjaan, mutta siinä jäin pussiin. Yleinen sarja meni nappiin. Onhan se mukava, kun on kotikisat pitkästä aikaa ja täällä tuli voitto. Viime vuosina on vähemmän tullut kisattua, olen keskittynyt enemmänkin autojen rakenteluun ja parantamiseen. Karstulassa olin elokuussa kolmas ja finaalisijoja on tullut myös joistain kisoista. Tällä hetkellä päätavoite on ensi vappuna Kemoran Asfalttikunkussa.

Runsas osanotto Järviseudulta

JM Maarataan osallistui runsas määrä Lappajärven Urheiluautoilijoiden edustajia sekä muita järviseutulaiskilpailijoita.

–Meillä on pienessä seurassa paljon kovia kuskeja, kova taso. Harrastus periytyy usein isältä pojalle ja oma ratakin on auttanut asiaa, toteaa jokkiksen 15-vuotiaana aloittanut Kuoppala.

–Jatkoa ajatellen on pohdittu, kuinka tänne voitaisiin toteuttaa nuorille toimintaa.

Nuorten sarjan voitti kauhavalainen Miko Vähälummukka, joka ajoi Kuoppalan Fiatilla.

–Hän voittanut tänä vuonna myös Asfalttikunkun ja Pellon poikkinaintiajon nuorten luokan, Kuoppala kertoo.

Myös Kuoppala iloitsi siitä, että harmina ollut edellisen päivän monsuunisade ei pilannut kisaa ja yleisökin suhtautui positiivisesti, vaikka parkkipaikka jouduttiin siirtämään tilanteen vuoksi kauemmas radasta.

Menestystä saatiin kotiseuraan muissakin luokissa, Eero Laurila nappasi evk-luokan voiton ja mitalisijoja oli useita.

Kaikki tulokset löytyvät täältä

Edit. 11.10. klo 10.10. Nuorten sarjan voittaja on Miko Vähälummukka, ei Miko Lummukka.