Lotta suunnitteli Purmojärven vauvoille oman korun

Hopeaseppä Lotta Kukkola on pyörittänyt yritystään jo kymmenen vuoden ajan Kortesjärveltä käsin.
Hopeaseppä Lotta Kukkola on pyörittänyt yritystään jo kymmenen vuoden ajan Kortesjärveltä käsin.

HOPEASEPPÄ Lotta Kukkolan käsialaa ovat purmojärveläisvauvoille lahjoitettavat uniikit korut. Purmojärven vauvakorua alettiin suunnittelemaan yhdessä Purmojärven kyläyhdistyksen kanssa vuonna 2016. Ajatus oli, että korun tulisi sopia niin tytölle kuin pojallekin. Poikien korussa on vaaleansininen topaasi ja tytöillä on vaaleanpunainen turmaliini. Koru tehdään alusta asti käsityönä ja valmiin korun päälle kaiverretaan uuden purmojärveläisen vauva nimi ja syntymäpäivä, kun lapsi on saanut nimensä.

–Purmojärven kyläyhdistys halusi muistaa uusia vauvoja uniikilla lahjalla, ja kun omalta kylältä löytyi alan ammattilainen niin Lotan suunnittelemaa vauvalahjaa on perinteikkäästi tälle vuotta saanut jo kaksi vauvaa, kertoo Purmojärven kyläyhdistyksen sihteeri Ulla Kari.

KUKKOLAN yritys on toiminut Purmojärvellä jo 10 vuotta.

–Valmistuin 2012 hopeasepäksi Toholammin artesaaniopistosta ja oman yrityksen perustin 2013. Olin Gresantissa vuokratuolilla vuoden verran, kunnes omat tilat valmistuivat Purmojärvelle kodin yhteyteen 2014, kertoo Kukkola.

–Omien asiakkaiden korujen valmistamisen lisäksi olen tehnyt myös pitkään tiivistä yhteistyötä kauhavalaisen Hopeapuron kanssa. Olemme Hopeapuron omistajan Annika Puroahon kanssa suunnitelleet Hopeapurolle muun muassa omat mallistot. Suunnittelemiani käsintehtyjä koruja löytyy Hopeapuron liikkeestä, kertoo Kukkola.

–Hopeasepän palveluihini kuuluvat uniikit tilaustyöt, jotka suunnitellaan aina asiakkaan mieltymysten mukaan ja valmistetaan käsityönä hopeasta tai kullasta. Monipuoliset korjaustyöt ketjun juotoksesta sormuksen koon muuttamiseen onnistuvat myös ja parittomalle korvakorullekin voidaan tehdä kaveri. Korujen puhdistuksen ja huollon avulla korut saavat uuden ilmeen. Myös vanhojen korujen uusikäyttö on nostanut päätänsä, luettelee Lotta Kukkola.

Sirpa Kiviaho

Purmojärven kyläyhdistys haluaa muistaa kylään syntyviä vauvoja korulla, jonka toteuttaa hopeaseppä Lotta Kukkola.
Purmojärven kyläyhdistys haluaa muistaa kylään syntyviä vauvoja korulla, jonka toteuttaa hopeaseppä Lotta Kukkola.

Kortesjärven Yhtenäiskoulun avoimet ovet – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Harjulankodin taidehetki Kortesjärvellä   – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Kilpaurheilu jatkuu salibandyn parissa  – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.