Uusimmat kesäblogit:

Teemapäivässä sukellettiin syvemmälle yleisurheilun maailmaan

Saana Ahvenkoski kertoi pitävänsä erityisesti juoksulajeista.
Saana Ahvenkoski kertoi pitävänsä erityisesti juoksulajeista.

ALAJÄRVEN Ankkurikentällä vietettiin tiistaina 29. elokuuta iloista Elovena Voimapäivää. Paavolan koulun 1.–3. luokkien oppilaat pääsivät sukeltamaan yleisurheilun maailmaan Alajärven Ankkureiden Tapio Rajalan, Anniina Viitasaaren ja Katariina Leppäahon opastuksella.

Elovena Voimapäivä on liikunnallinen toimintatunti, joka koostuu yleisurheilun perustaitojen opetuksesta, leikkimielisistä kisailuista sekä ravinto-osuudesta, jossa keskustellaan muun muassa ateriarytmistä ja terveellisistä välipaloista. Vuotta 2020 lukuun ottamatta Voimapäiviä on järjestetty kouluissa ympäri Suomen vuodesta 2007 lähtien.

–Opettajan näkökulmasta tällaiset teemapäivät ja -tunnit ovat tervetulleita. Meillä on nyt käynnissä kouluissa yleisurheilukausi ja lapset ovat siitä innoissaan. Yleisurheilu on suomalaisten suosiossa ja MM-kisojakin on seurattu nyt tarkkaan. Mukava, että meillä on täällä paikallisia nuoria yleisurheilijoita mukana näyttämässä esimerkkiä ja opastamassa, totesi opettaja Anita Juoperi.

Koulussa oli pidetty jo koulujenvälisten yleisurheilukisojen karsinnat ja osa lapsista oli menossa kisoihin. Kyseltäessä suhdetta yleisurheiluun lähes kaikki lapset sanoivat pitävänsä siitä. Suosikkilajeina mainittiin aitajuoksu, keihäänheitto ja pituushyppy. Moni oli osallistunut yleisurheilukerhoon, käynyt kesällä viikkokisoissa tai osallistunut Hippo-kisoihin.

Ankkureilla vahvaa junioritoimintaa

–KYLLÄHÄN tällainen tuo vaihtelua koulun liikuntatunteihin ja opettajatkin voivat saada uusia vinkkejä ja virikkeitä tuntien toteutukseen, Tapio Rajala arveli.

–Tässä lapset pääsevät kokeilemaan lajeja leikkimielisen radan avulla, esimerkiksi juoksuosuudessa tulee erilaisia juoksuun kuuluvia asioita ja osioita.

Alajärven Ankkureiden yleisurheilujaostolla on ollut viime vuosina hyvä vire. Nuoria kilpailijoita on ollut ja he ovat raivanneet tiensä maakunnan tasolle ja jopa kansainväliselle tasolle saakka.

–Harrastajamäärät eivät ole kovin suuria, mutta olosuhteet harjoittelulle ovat hyvät ja esikuvia on ollut. Myös valmennuksesta löytyy osaamista, Rajala summaa nousujohdetta.

–Tyttöjä mukana on hyvin, pojista on pulaa. Varmasti osittain se johtuu kilpailusta eri lajien välillä, mutta meidän tulisi löytää parempia keinoja houkutella lapsia lajin pariin.

Ankkureiden yleisurheilukoulu monitoimihallilla järjestetään talven aikana keskiviikkoiltaisin.

Kesän yleisurheilujuttuja täällä

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.