Evijärven Urheilijoiden nuorilla onnistunut kisakesä

Elias Kujala (vas.), Aaro Saari ja Tatu Paananen ovat saavuttaneet menestystä Evijärven Urheilijoiden rivissä kuluneena kisakautena. Kuva: Noora Tupeli
Elias Kujala (vas.), Aaro Saari ja Tatu Paananen ovat saavuttaneet menestystä Evijärven Urheilijoiden rivissä kuluneena kisakautena. Kuva: Noora Tupeli
EVIJÄRVEN URHEILIJAT on viimeisten vuosien aikana pyrkinyt määrätietoisesti tekemään kehittävää ja pitkäjänteistä seuratyötä erityisesti lasten ja nuorten parissa. Tämä näkyy muun muassa yhdistyksen jäsenmäärän nousussa sekä aktiivisten harrasteryhmien kasvuna.

Yleisurheilujaostossa pitkäjänteisesti tehty työ on alkanut tuottamaan tulosta. Siitä kertoo esimerkiksi tänä kesänä Kuortaneella kisattujen 9–15-vuotiaiden piirinmestaruuskisojen kahdeksan mitalin saldo.

Tatu Paananen, Aaro Saari ja Elias Kujala harrastavat yleisurheilua innolla. Tekemisen hauskuus ja onnistumisten kokemukset ovat poikien mielestä tärkeä osa urheiluharrastusta.

–Täytyy olla innostusta ja halu treenata, toteaa Elias Kujala.

Yleisurheiluharrastuksen pariin poikien tiet ovat kuljettaneet perheen ja läheisten malli. Muiden intoa seuraamalla on syttynyt kipinä myös omaan tekemiseen. Siitä kertoo jo poikien kesän kilpailukalenterin sisältö, sillä useita kisoja on jokaisen kalenterissa kesän aikana ollut.

Kymmenettä kertaa järjestetty Youth Athletics Games- yleisurheilutapahtuma Lahdessa oli Aaro Saarelle yksi kilpailukesän kohokohdista.

–Kisat ovat vähän kuin nuorten SM-kisat ja siellä sain todella hyvän tuloksen. Tulin toiseksi uudella ennätyksellä kuulassa, Saari iloitsee kauden onnistumistaan.

Tulevaisuuden tavoitteista ei puutu kisaajilla haastetta. Tatu Paananen kokee, että omaa kehitystä pitää saada vietyä pitkäjänteisesti eteenpäin ja omia ennätyksiä tulee parantaa jatkossakin.

–SM-kisoissa kisaaminen ja siitä vielä pidemmälle pääsy olisi kivaa, toteavat toisiaan kompaten Saari ja Kujala.

ALISA KOIVUKANGAS on myös yksi EU:n nuorista urheilijoista. Koivukangas on kisannut tänä vuonna N17-sarjassa ja voitti pronssia Alajärvellä kisatuissa seitsenottelun aluemestaruuskisoissa.

Koivukangas kertoo kisojen pronssimitalin tulleen tasaisen hyvällä suorittamisella.

–Aluemestaruusottelut menivät kohtuullisen hyvin, ja ne olivat myös itselle kauden ainoat ottelukisat. Ennätyksen tein vain aitajuoksussa, mutta ottelusarja oli varma eikä siinä tullut suurempia epäonnistumisia, kertoo Koivukangas.

Yleisesti kulunut kisakausi oli pronssimitalista huolimatta Koivukankaalle itselleen osittainen pettymys, sillä toiveet tulostason parantamisesta edelliseen kauteen verrattuna eivät toteutuneet.

–Kesän kisakausi jäi itseä vähän harmittamaan, koska ottelupisteet jäivät hieman viime kesästä ja tulostaso on ollut liki samaa. AM-kisojen tulos oli kesän paras saavutus, pohtii Koivukangas.

10-vuotiaana urheiluseurassa harrastamisen aloittanut Koivukangas näkee tulevaisuuden silti kirkkaana. Seitsenottelemisessa harjoittelun monipuolisuus sekä omien taitojen tasainen vahvuus houkuttelevat jatkamaan harrastamista. Pidemmällä tähtäimellä katse Koivukankaalla onkin jo nuorten SM-kisatasolla.

Noora Tupeli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.