Uusimmat kesäblogit:

Kaunotar ja Hirviö -näytelmän rooleissa nähdään evijärveläisiä nuoria 

Lucas Latukka, Isabella Lassila ja Ella Anttikoski ovat harjoitelleet koko kesän Kaunotar ja Hirviö -näytelmää varten.
Lucas Latukka, Isabella Lassila ja Ella Anttikoski ovat harjoitelleet koko kesän Kaunotar ja Hirviö -näytelmää varten.

EVIJÄRVELÄISET Isabella Lassila, 14, Lucas Latukka, 13, ja Ella Anttikoski, 14, ovat mukana Ylihärmän Nuorisoseuran esittämässä Kaunotar ja Hirviö-teatterinäytelmässä. 

Lassila on näytelmässä keittäjän roolissa, Latukka esittää porttia ja kirjaa ja Anttikosken rooleina ovat kalakauppias ja narri. 

Nuoret näyttelijät kertovat, että näytelmässä mukana oleminen on ollut tosi mukavaa. 

−On kiva nähdä miten näytelmä rakentuu ja meillä on ihan mahtava porukka, toteavat he kokemuksistaan teatterin tekemisestä.  

Näytelmää on harjoiteltu kesäloman alkamisesta lähtien, ja jo vähän ennenkin, jopa viisi kertaa viikossa.  

Roolit ovat nuorten mielestä olleet melko helppoja, mutta haasteina ovat vaihdot, jotka näytelmässä ovat nopeita.  

−Yhdessä kohdassa pitää vaihtaa tosi äkkiä vaatteita, selvittää Latukka. 

−Kahden roolin välillä ei ole kuitenkaan niin vaikeaa vaihtaa, molempiin pystyy eläytymään samalla lailla, toteaa Anttikoski. 

Yleisölle esiintymisessä on arvatenkin jonkun verran enemmän jännitystä ilmassa kuin harjoituksissa. 

−Sitten kun pääsee lavalle, ei edes tajua, että yleisö on siinä. 

Lassila, Latukka ja Anttikoski suorittavat Järvilakeuden kansalaisopistossa taiteen perusopetusta.  

−Se pitää sisällään viisi vuotta näytelmäkerhossa käymistä sekä 200 tuntia jotain muuta toimintaa, kuten esimerkiksi tätä kesäteatteria. Siitä saa päättötodistuksen, josta voi olla hyötyä, jos hakee vaikkapa taidelukioon, selventää Anttikoski. 

Lassila kertoo saaneensa opinnot juuri haastattelupäivänä valmiiksi. Sitoutuminen viiden vuoden ajaksi taiteen perusopetukseen kuulostaa koulutyön ohella haastavalta, mutta nuoret eivät koe sitä vaikeaksi. 

−Kiva porukka, mukavia ohjaajia ja saa eläytyä lavalla, listaavat he syitä osallistua opetukseen.  

Teatterin tekeminen kiinnostaa nuoria jatkossakin, ellei aikanaan ammattina, niin ainakin harrastuksena. 

Kaunotar ja Hirviö-näytelmää esitetään Ylihärmän Nuorisoseuralla elokuun ajan. 

Kaunotar ja Hirviö Ylihärmän Nuorisoseuran lavalla 

YLIHÄRMÄN Nuorisoseuran koko perheen teatterin suositut satunäytelmät ovat saaneet jatkoa. Elokuussa lavan on vallannut klassikkosatu Kaunotar ja Hirviö. Uutuutena näytelmän sisään on integroitu viittomakieltä.  

Satoja vuosia vanha ranskalainen kansansatu on kiehtonut sukupolvia opettavaisella tarinallaan, liikuttavilla käänteillään ja onnellisella lopullaan. Kaunotar ja Hirviö on hauska, yllätyksellinen ja visuaalisesti näyttävä tulkinta ihanasta sadusta, joka on täynnä värikkäitä hahmoja ja kauan sitten kadonneen maailman taianomaista hehkua.  

Ylihärmän nuorisoseuran lavalla nähdään 35 näyttelijää, joista suurin osa on lapsia ja nuoria. Hirviön roolissa nähdään Veeti Hippi ja Kaunottarena Helmi Hannus, joka on myös säveltänyt Kaunottaren laulun. Sirkku Peltolan käsikirjoittama sovitus puhaltaa rakastettuun klassikkoon tuoreutta ja huumoria, mutta säilyttää silti sen mystiikan ja ikiaikaisen lumovoiman. 

Näytelmän ohjaavat Maaria Koivula-Talkkari ja Linda Huhtaluhta. Koreografioista vastaa Heidi Luoma. Puvustuksen on suunnitellut Liisa Barry ja lavastuksen Satu Linko. Äänistä ja valoista vastaa Marko Hannus. Ylihärmän nuorisoseura sai näytelmän puvustuksen ja viittomakielentulkattujen näytösten toteuttamiseen apurahan Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahastolta. Kahden viittomakielelle tulkatun näytöksen lisäksi viittomakieltä on integroitu näytelmän sisään. Näytelmää ovat tukeneet myös Kauhavan kaupunki, Järvilakeuden kansalaisopisto, Pop-pankki, Ylihärmän S-market, Leskisen kukkakauppa ja lukuisat muut tahot. 

Näytelmän seuraavat esitysajat ovat 16.8. kello 18.30, 18.8. kello 18.30 (viittomakielen tulkkaus), 20.8. kello 15, 23.8. kello 18.30, 25.8. kello 18.30 ja 27.8. kello 15. 

Tähän mennessä teatterikesän tapauksia ovat olleet nämä

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.