Lappajärvi on jättänyt konkarinäyttelijään lähtemättömän vaikutuksen 

Lappajärvi on tehnyt Jani Karviseen ison vaikutuksen. Kuva: Karviselta.
Lappajärvi on tehnyt Jani Karviseen ison vaikutuksen. Kuva: Karviselta.
Lappajärvi on tehnyt Jani Karviseen ison vaikutuksen. Kuva: Karviselta.
Lappajärvi on tehnyt Jani Karviseen ison vaikutuksen. Kuva: Karviselta.

 

VUODEN 2022 teatterinäyttelijäksi valitun Jani Karvisen taitavaa roolityöskentelyä pääsee ihastelemaan kesän ajan Lappajärvellä. Mies on vuoden teatterinäyttelijän kunniamaininnasta otettu. 

–Kyllä sitä arvostaa korkealle, varsinkin kun se on kollegoilta tullut tunnustus. Sitä tietää tehneensä jotain oikein. Teatteri muutenkin on itselleni enemmän kuin työ, se on elämäntapa. Ellen tekisi sitä työkseni, harrastaisin sitä, sanoo Karvinen. 

–Tähän työhön täytyy olla tietynlainen intohimo, ei sitä ehkä muuten jaksaisi työtä, joka käytännössä täyttää koko päivän. 

Vapaa-aikaakin kuitenkin löytyy, sen Karvinen mielellään viettää musiikin parissa.  

–Minulla on useampia bändejä, joissa soitan tai laulan. Vaikka sekin on osa työtä, on sitä erilaista tehdä vapaa-aikana. 

Myös Kolmas pyörä -näytelmän käsikirjoittajiin kuuluva Karvinen odottaa kesän näyttelijän pestiä malttamattomana. 

–On mahtavaa päästä Lappajärvelle muutaman vuoden tauon jälkeen! Kaksi kesää olen siellä viettänyt näyttämöllä ja yhden kesän ohjasin. Lappajärvi on aivan erityinen paikka puitteineen. Lappajärven kesäteatteri on ainutlaatuinen. Kuvankaunis kraatterijärvi, metsät ja valoisat kesäyöt tuovat mukanaan 
unohtumattoman elämyksen. Paikka ihmisineen on todella tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen, eikä kesän teatterityö edes tunnu työltä, vaan olo on vähän kuin lomalle lähtisi.  

KOLMAS PYÖRÄ -näytelmä kuvaa parodisesti nettideittailun maailmaa, jonka syövereissä kuvankaunis Sofia Arasola etsii epätoivoisesti seuraa itselleen. Karvinen näyttelee Arasolan entistä miesystävää, joka katoaa mystisesti. Esityksen osalta hän lupaa hulvattomia hetkiä parisuhdesopan kanssa. 
–Pian pääsemme taas laulamaan ja nauramaan yhdessä. Keitoksen loppuun saakka saadaan jännittää saako pääosan esittäjä, upea Sofia Arasola, itselleen onnen ja hyvän miehen. 

–Roolihahmoni tuo kyllä soppaan oman lisämausteensa, nauraa Karvinen. 

–Meillä tekijöillä on lavalla valtavan hauskaa. Näytelmähän pyöri viime kesänä Oulussa ja siitä saadun palautteen perusteella uskallan luvata yleisönkin viihtyvän.  

Näyttelijän heinäkuu menee pääosin Lappajärvellä, Helsingissä piipahdetaan työasioissa aina tarpeen vaatiessa. Vapaapäiviä Karvinen haaveilee kuitenkin viettävänsä Lappajärvellä perheen kera.  

–Tytär täytti juuri 18 vuotta, hän ei täällä välttämättä vietä koko kesää. 14-vuotias poikani taas odottaa kovasti tänne tuloa ja kesän aktiviteetteja. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.