Arpaisten patikka lähestyy

Arpaisten patikkaretki järjestetään jälleen Soinissa.
Arpaisten patikkaretki järjestetään jälleen Soinissa.
Arpaisten patikkaretki järjestetään jälleen Soinissa.
Arpaisten patikkaretki järjestetään jälleen Soinissa.

Perinteinen Arpaisten patikka järjestetään tänä vuonna lauantaina 9. syyskuuta jo 29. kerran. Patikan järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Parviaisen kyläyhdistys, Saurun Seudun maa- ja kotitalousseura ja Soinin kunta. Talkooväki kokoontui viime keskiviikkona Soinin kunnantalolle suunnittelemaan tapahtumaa.

Tänäkin vuonna patikassa on kolme reittivaihtoehtoa. Patikalle lähdetään Soinin yhteistalolta, josta bussit kuljettavat osallistujat valituille lähtöpaikoille. Pisimmillään on mahdollista lähteä Arpaisten kämpältä kohti Soinia, jolloin matkaa kertyy 28 kilometriä. Löytömäen lähtöpaikalta patikalle tulee pituutta 19 kilometriä. Kolmas vaihtoehto lähtöpaikaksi on Läskilampi, 14 kilometriä Soinista. Näiltä lähtöpaikoilta patikoidaan omaan tahtiin takaisin Yhteistalolle. Kokoontuminen aamulla Yhteistalolle kello 8.00–8.30 ja bussit lähtevät kello 9.

Reitin varrella on talkooväen järjestämät mehupisteet ja Kaihiharjun taukopaikalla on maastoruokailu. Myynnissä matkan varrella pikkupurtavaa, joten hieman käteistä kannattaa varata mukaan. Myös yhteistalolla patikkatapahtuman aikana avoinna kioski, josta pikkurahalla kahvia ja pientä syötävää. Patikan jälkeen on mahdollisuus saunaan ja uintiin.

Tapahtumaan pääsee edullisimmin mukaan ilmoittautumalla ennakkoon 3. syyskuuta mennessä Soinin tapahtumakalenterista löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta. Ennakkoilmoittautumista suositellaan nopeuttamaan ja sujuvoittamaan kiireistä patikka-aamua. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa osallistumismaksu. Jos ilmoittautuu vasta paikan päällä, tulee ilmoittautumiseen varata aikaa ja tasaraha.

Osallistumismaksuun sisältyy bussikuljetus lähtöpaikoille, mehut patikan varrella, maastoruokailu, sauna ja uinti.   –Tämä hyvän mielen patikkatapahtuma on yksi alkusyksyn kohokohdista, joka on liikuttanut niin soinilaisia kuin lähikuntienkin asukkaita jo vuosia. Jos Arpaisen reittiä ei ole aiemmin tullut kuljettua, tapahtuma on oiva mahdollisuus myös uusille retkeilijöille lähteä tutustumaan upeaan luontoon ja nauttimaan reippailusta, vinkkaavat tapahtuman järjestäjät.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä artikkelit

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/08/02/vesistojen-virkistyskaytto-hanke-kaynnistyy-soinissa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/07/06/taimikonhoitorastit-ovat-vahentyneet-merkittavasti/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/06/09/terveytta-ja-hyvinvointia-luonnosta/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.