Uusimmat kesäblogit:

Vesistöjen virkistyskäyttö -hanke käynnistyy Soinissa

Soinissa halutaan lisätä vesistöjen virkistyskäyttöä. Kuvan Hermanninpolun laavurannasta.
Soinissa halutaan lisätä vesistöjen virkistyskäyttöä. Kuvan Hermanninpolun laavurannasta.

SOININ vahvuus on monipuolinen, saavutettava luonto. Soinissa on jo pitkään tiedostettu luontoelämysten merkitys hyvinvoinnille. Reitistöjä on vuosien varrella kehitetty, mutta vesistöjen mahdollisuuksia virkistyskäytön osalta ei olla vielä kartoitettu. Soinissa on lukuisia järviä, vakiintuneita uimapaikkoja ja tunnelmallisia joenvarsialueita. Vesistöjen virkistyskäyttö on kuitenkin vähäistä pois lukien kiinteistöjen omistajat, ja osa upeista vesistökohteista on jäänyt liian vähälle huomiolle. Vesistöjen virkistyskäyttö -hanke on Kuudestaan ry:n Leader-hanke, jonka hallinnoijana on Soinin kunta.

–Hankkeen tavoitteena on selvittää, miten Soinin järvien ja Kuninkaanjoen virkistyskäyttöä voisi lisätä kuntalaisten, “kesäsoinilaisten” ja muiden vierailijoiden sekä matkailijoidenosalta. Virkistyskäyttöä lisäämällä edistetään alueen matkailullista vetovoimaa ja eri-ikäisten asukkaiden yleistä viihtyvyyttä ja sen myötä hyvinvointia, kertoo hankekoordinaattori Jaana Pöllänen.

Hankkeessa selvitetään Iiroonjärven, Hankajärven, Lauttosen, Torasjärven ja Kuninkaanjoen nykytilanne ja näiden alueiden pysyvien asukkaiden sekä loma-asukkaiden tarpeet ja toiveet ranta-alueiden kehittämiselle. Ensimmäiseksi järjestetään tapaamisia ja työpajoja, joissa hankkeesta ovat mukana Pölläsen lisäksi kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi sekä matkailu- ja viestintäkoordinaattori Eeva-Marja Jokinen.

Työpajojen jälkeen valmistellaan yhdessä kyläyhdistysten kanssa toimintasuunnitelma kunkin alueen jatkokehittämiselle. Näille alueille tilataan maisemasuunnitelmat asiantuntijoilta. Hankkeen tavoitteena on saada aikaan erillisiä investointihankkeita, joiden avulla alueen virkistyskäyttöä lisätään esimerkiksi rakentamalla nuotiopaikkoja, laavuja, onkipaikkoja, veneenlaskupaikkoja ja laitureita. Erityisenä tavoitteena on hakea parhaat käytännöt kunkin kohdealueen osalta ja sitouttaa alueen asukkaat ja kyläyhdistykset yhteiseen kehittämistavoitteeseen.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.