Uusimmat kesäblogit:

Sunnuntain pouta nosti kesäseurojen väkimäärän yli 3 000 kävijään

Rakennelmien paikanvaihdos Alajärven maakunnallisissa kesäseuroissa sai kiitosta. Ex tempore hankittu ruokailukatos pelasti monen ruokailuhetken sateen aikana. Kuva: Mauri Penninkangas.
Rakennelmien paikanvaihdos Alajärven maakunnallisissa kesäseuroissa sai kiitosta. Ex tempore hankittu ruokailukatos pelasti monen ruokailuhetken sateen aikana. Kuva: Mauri Penninkangas.

VAIKKA poikkeuksellisen sateinen sää piti Aalto-puistossa sijaitsevan Alajärven maakunnallisten kesäseurojen seura-alueen melko hiljaisena perjantaina ja lauantaina, sunnuntain pouta sai väen liikkeelle. Kalustolaskennan mukaan paikalla oli tuolloin noin 3 300 henkilöä. Lauantaina kirkossa vietettyyn viikkomessuun osallistui 770 ehtoollisella käynyttä henkilöä. Määrä jäi edellisvuodesta vain muutamalla kymmenellä.

–Väkeä oli paljon paitsi tästä maakunnasta, myös keskisestä ja eteläisestä Suomesta. Monet ovat ottaneet tavakseen tulla maakunnallisiin seuroihin vuodesta toiseen, totesi Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja Sakari Pajukangas.

–En ainakaan itse muista, että koskaan ennen olisi tällaisia sateita seurojen aikaan ollut. Kirkko tarjosi hyvät seuraolosuhteet sateesta huolimatta. Sateen määrään nähden kenttäalue säilyi varsin hyväkuntoisena.

Alajärven Rauhanyhdistyksen järjestämien maakunnallisten kesäseurojen tunnuslauseena oli Minä olen hyvä paimen (Joh. 10: 10–16). Seurat ovat jatkumoa vuodesta 1923 pidetyistä suurista seuroista ja seurojen historiaa muisteltiin useissa seurapuheissa.

SUOMEN Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Valde Palola toi seuroihin SRK:n tervehdyksen. Hän luki seuraväelle Siionin Lähetyslehdessä 1913 julkaistun kirjoituksen, jossa kerrottiin silloin Alajärvellä vietetyistä, viikon kestäneistä seuroista. Seuraväen määrää ei saatu laskettua, mutta parannuksen tekijöitä oli nelisenkymmentä. Tästä kului 10 vuotta ensimmäisiin varsinaisiin suuriin seuroihin.

–Jumala on rakastanut tätä pitäjää ja maakuntaa, kun on antanut tulensa palaa täällä näin pitkään.

–Alajärven Rauhanyhdistyksessä on noin 450 jäsentä, joten maakunnallisten seurojen järjestely on aina melko iso ponnistus, totesi Pajukangas tilaisuudessa ja kiitti seurakuntaa sekä kaupunkia siitä, että kesäseuroja on voitu järjestää.

–Suuret kiitokset myös teille, seuravieraat, ilman teitä meillä ei olisi kesäseuroja. Vuodesta toiseen jaksatte kokoontua tänne meidän luoksemme. Tervetuloa seuroihin myös tulevina vuosina.

–Kiitokset myös talkoisiin osallistuneille. Kaiken kaikkiaan seuroista jäi hyvä ja kiitollinen mieli, Pajukangas kertoi seurojen jälkeen.

Alajärven maakunnallisten kesäseurojen seurakenttä Aalto-puistossa sai rakennusjärjestelyiden muutoksen vuoksi uudenlaisen ilmeen. Kuva: Mauri Penninkangas.

Aiheeseen liittyviä juttuja

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Bingoilta keräsi mukavan kokoisen porukan pelaamaan yhden ja kahden rivin sekä täyden lapun palkinnoista.

Karvalan Unskilla pelattiin bingoa

KARVALAN Unskilla Lappajärvellä aloitettiin keskiviikkona bingoillan vietto, josta yrittäjät Heli ja Veli-Matti Saariaho toivovat jatkuvaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.