Evijärven Uittomieskämpällä tukkilaisten tyynenveden SM-kisat lauantaina

Sestomista Välijoella 2022. Kuvat: Evijärvi-Seura.
Sestomista Välijoella 2022. Kuvat: Evijärvi-Seura.
Sestomista Välijoella 2022. Kuvat: Evijärvi-Seura.
Sestomista Välijoella 2022. Kuvat: Evijärvi-Seura.

UITTOMIESKÄMPÄN vesialueella kisataan 5.8.2023 tosissaan Tukkilaisten uittotaitojen tyynenveden SM-kisoissa. Viime vuonna asiaa harjoiteltiin perusteellisesti, ja nyt otetaan asiaan kiinni leveämmillä hartioilla ja tukevammilla kekseillä. Kisat polkaistaan käyntiin tulevana lauantaina kello 13.  

Kisojen suojelijana toimii Tapani Korjus. Järjestävänä yksikkönä toimii Evijärvi-Seura, joka tunnetaan koko maan laajuisesti uitto- ja tukkilaisperinteen vaalijana, onhan jo Välijoen rannalle noussut Uittomieskokonaisuus kämppineen ja ympäristöineen siitä selvä ja kiistaton osoitus. Kilpailun oikeuden on antanut Suomen Metsäurheilukeskus, joka samalla vastaa jaettavista mitaleista. Kilpailun sarjat ovat miehet, naiset, nuoret ja ikämiehet.  

Kilpailulajina on tukkilaisten triathlon, jossa kilpaillaan kaikki viisi lajia yhteen putkeen. Triathloniin kuuluvat puomijuoksu, sestominen (mennään tukin päällä seisten ja keksiä melana käyttäen pisteestä A pisteeseen B), veneen veto keksillä, sumajuoksu ja maastojuoksu. Kaikki kilpailulajit liittyvät oleellisesti uittotyöhön. Ohjelma on monipuolinen ja täytelajeina on lisäksi rullaus (toinen kilpailija yritetään pudottaa), tukkilaisen vala, soutukisa (200–300 metriä) jossa kaksi soutajaa ja peränpitäjä muodostavat venekunnan (yhdellä venekunnasta pitää olla kytkös tukkilaisuuteen).  

Puomijuoksua. 

Kisan aikana tarjolla buffet, musiikkia ja tietenkin tukkilaisuuteen liittyvää tarinaa kauniissa Välijoen ympäristössä Evijärven Uittomieskämpällä. Paikka löytyy osoitteesta Uittomiehentie 56, Evijärvi. 

Valmistautuminen rullaukseen. 

Meillä aiheesta aiemmin kirjoitettua

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.