Soinillisessa viihdyttiin – viikon 26 lyhyet uutiset

Soinillisen taiteellisesta johtokaksikosta Juhana Inkisestä ja Juuli Holmasta sekä ranskalaisviulisti Mathieu Garguillosta ja alttoviulisti Mari Vilukselasta koostunutta jousikvartettia kuultiin monipuolisissa rooleissa läpi festivaalin.
Soinillisen taiteellisesta johtokaksikosta Juhana Inkisestä ja Juuli Holmasta sekä ranskalaisviulisti Mathieu Garguillosta ja alttoviulisti Mari Vilukselasta koostunutta jousikvartettia kuultiin monipuolisissa rooleissa läpi festivaalin. Kuva: Soinillinen.
Soinillisen taiteellisesta johtokaksikosta Juhana Inkisestä ja Juuli Holmasta sekä ranskalaisviulisti Mathieu Garguillosta ja alttoviulisti Mari Vilukselasta koostunutta jousikvartettia kuultiin monipuolisissa rooleissa läpi festivaalin.
Soinillisen taiteellisesta johtokaksikosta Juhana Inkisestä ja Juuli Holmasta sekä ranskalaisviulisti Mathieu Garguillosta ja alttoviulisti Mari Vilukselasta koostunutta jousikvartettia kuultiin monipuolisissa rooleissa läpi festivaalin. Kuva: Soinillinen.
Viikon lyhyissä uutisissa tällä kertaa kulttuuria, opettajanimityksiä ja paljon urheilua.

Soinillisessa ennätysyleisö

VIIDETTÄ täysimittaista Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillista vietettiin Soinissa lämpimissä tunnelmissa 16.–18. kesäkuuta. Tapahtumiin osallistui noin 300 henkilöä. Seuraava Soinillinen järjestetään jälleen juhannusta edeltävänä viikonloppuna 14.–16.6.2024.

Sivistyslautakunta kokousti

ALAJÄRVEN sivistyslautakunta valitsi opettajia kokouksessaan 14. kesäkuuta. Paavolan koululle erityisopettajan virkaan valittiin 1.8. alkaen toistaiseksi KM Sanna Honkaniemi ja varasijalle KM Mira Pilli. Alajärven yläkoulun liikunnan tuntiopettajan tehtävään valittiin LitM Emma Ala-Mattinen ja varasijalle LitM Laura Pienisaari. Sivistyslautakunta päätti keskeyttää musiikkiopiston rehtorin viran täytön, koska hiljattain tehdyt päätökset musiikkiopiston toiminnasta voivat vaikuttaa rehtorin toimenkuvaan.  

Särkinen kakkospelinjohtajaksi

ALAJÄRVEN Ankkurien Superpesisjoukkueessa alkukauden 2. pelinjohtajana toiminut Eetu Rekonen ei jatka sinikeltaisissa. Hänen tilalleen asettuu Santeri Särkinen, joka toimii myös Ankkurien poikien Superpesisjoukkueen valmennuksessa.

Hautamäki ajoi kolmanneksi

KAUDEN viides ja kesän toinen SM-ralli ennen juhannusta merkitsi Ville Hautamäelle ja Toni Raiskille sarjajohdon vahvistumista, vaikka tulos ei kaikilta osin autokuntaa tyydyttänytkään. Kolmas sija oli vaativissa olosuhteissa eräänlainen torjuntavoitto. Rallin SM-sarja jatkuu pienen kesätauon jälkeen 11.–12.8. Lahdessa. Kausi päättyy syyskuun lopussa Kokkolassa.

Yleisurheilijoilla vilkas kisaviikonloppu 

EVIJÄRVEN Urheilijoiden yleisurheilijoita kisasi sekä aikuisurheilijoiden SM-kisoissa Kuopiossa että Suomen suurimmassa nuorten yleisurheilutapahtumassa YAG:ssa Nurmijärvellä 17-18.6.2023. Jouni Kultalahti osallistui M65 kiekonheittoon ja sijoittui neljänneksi kauden parhaalla tuloksellaan 35,93. 

Nurmijärvellä Youth Athletics Gamesissa Tatu Paananen osallistui P11 kiekonheittoon ja sijoittui kahdeksanneksi tuloksella 19.31. Aaro Saari osallistui moukarinheittoon sijoittuen kolmanneksi tuloksella 26.37 sekä kuulantyöntöön sijoittuen viidenneksi tuloksella 9.41. 

Heli Saari 

LaVen yleisurheilijoille menestystä aikuisurheilijoiden SM-kisoissa ja Yag Junior gp:ssa

SUOMEN suurin nuorten yleisurheilutapahtuma Youth Athletics Games järjestettiin tänä vuonna Nurmijärvellä 15.–18.6.

Lappajärven Veikkojen Janna-Juulia Mäenpää hyppäsi YAG Junior GP:n N17-sarjan voittoon tuloksella 381, joka on samalla 17-vuotiaiden ikäluokan kauden kärkitulos ja EYOF-raja. Mäenpää kisasi toukokuussa myös KLL:n SM-kisoissa vanhempien N19-sarjan seipäässä Vimpelin lukiota edustaen. Sieltä tuloksena hienosti KLL:n SM-hopeaa. 

LaVen aikuisurheilijat kilpailivat SAUL:n SM-kisoissa Kuopiossa 16.–18.6. M85-sarjan Aulis Savola heitti SM-kultaa, -hopeaa ja -pronssia moukarissa, painonheitossa ja kiekossa. Arvi Kangastie kilpaili M75-sarjassa kahden SM-hopean ja yhden SM-pronssin arvoisesti 80 metrin aidoissa, kolmiloikassa ja keihäässä. Esa Männikkö (M75) juoksi 100 metrillä SM-hopeaa. Pistesijan nappasi 100 metrillä Jarmo Mäkinen sijoittuen M70-sarjan kuudenneksi. Juhani Tikkalahti (M70) oli kolmiloikassa neljäs ja keihäässä kuudes. 

LaVen yu-jaosto

Sam Breen Vimpelin Vetoon 

NAISTEN Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaispelaaja Sam Breenin, 23, kanssa. 185-senttinen laitahyökkääjä valittiin kaudella 22–23 Atlantic-10 konfrenssin Vuoden Pelaajaksi. Breen pelasi yliopistouransa UMass Athletic -joukkueessa ja hän tehtaili viime kaudella tilastot 17,3 pistettä ja 10,1 levypalloa ottelua kohden. Breen on Vedon ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus tulevalle Korisliiga-kaudelle. 

ViVen tiedotus 

Luitko jo nämä tuoreet uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.