Uusimmat kesäblogit:

Etelä-Pohjanmaan yrittäjäneuvokset: Yrittäjyydestä jaettava tietoa uusin tavoin

Eteläpohjalaiset yrittäjäneuvokset kokoontuivat Seinäjoella. Mukana olivat Eino Rajamäki Seinäjoelta, ensimmäinen kyseisen arvonimen saanut, kauhavalaissyntyinen Riitta Antinmäki, joka on yksi viidestä naispuolisesta yrittäjäneuvoksesta, Jari Välikangas Kauhavalta, joka on uusin yrittäjäneuvos, Heikki Rinta-Rahko Kurikasta sekä Esko Mäkelä Alajärveltä.
Eteläpohjalaiset yrittäjäneuvokset kokoontuivat Seinäjoella. Mukana olivat Eino Rajamäki Seinäjoelta, ensimmäinen kyseisen arvonimen saanut, kauhavalaissyntyinen Riitta Antinmäki, joka on yksi viidestä naispuolisesta yrittäjäneuvoksesta, Jari Välikangas Kauhavalta, joka on uusin yrittäjäneuvos, Heikki Rinta-Rahko Kurikasta sekä Esko Mäkelä Alajärveltä.

ETELÄ-POHJANMAAN yrittäjäneuvokset totesivat Seinäjoen kokoontumisessaan 1. kesäkuuta, että opiskelijoille olisi tarjottava tutkittua tietoa yrittäjyydestä ja eri aikojen yrittäjiin pitäisi päästä tutustumaan paremmin.

Yrittäjyyskasvatus on vakiintunut oppilaitoksissa ja samalla on kasvanut oppimateriaalien tarve. Opetukseen sisältyy myös yrittäjyyden kehityksen ja yhteiskunnallisen ympäristön ymmärtäminen.

Yrittäjän Päivä -säätiön suunnittelema yrittäjyyskasvatusaineisto rakennetaan tietokannaksi, jonka työnimenä on Suomalaisia yrittäjien menestyskertomuksia. Eteläpohjalaisia yrittäjäneuvoksia aineistossa esitellään kymmenkunta. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Riitta Antinmäki on kauhavalaissyntyinen.

–Alustalla eri alojen yrittäjätutkijat voivat jakaa tutkimustietoa. Tämä tarjoaa hyvää aineistoa myös opettajille. Opettaja löytää oman alueen yrittäjäneuvoksen ja voi pyytää tätä oppilaitokseen puhumaan oppilaille, sanoo Riitta Antinmäki, itsekin yrittäjäneuvos.

YRITTÄJÄMÄISTÄ asennetta ja myönteistä suhtautumista yrityselämään oppii parhaiten yrittäjiltä itseltään. Silloin pääsee myös maistelemaan, olisiko sellainen elämäntapa ja tapa ansaita leipänsä itselle sopiva. Yrittäjät kertovat omin sanoin, miten ja miksi heistä tuli yrittäjiä ja miten he ovat omaa yritystään johtaneet ja kehittäneet. Tällainen konkretia voi rohkaista nuoria yrittäjyyteen, sanoo Antinmäki.

–Tällä hetkellä kolmasosa yliopisto-opiskelijoista suunnittelee yrittäjyyttä. Tämä on myönteinen luku. Etelä-Pohjanmaallahan yrittäjyys on aina ollut luonteva vaihtoehto. Toivomme, että tämä suunta jatkuu ja vahvistuu. Perheyrittäjyys on hyvä vaihtoehto suuryrityksille. Kumpiakin yhteiskunnassamme tarvitaan. Yrittäjyys on myös mainio tapa työllistää itsensä – ja hetken päästä muutama muukin, sanoo Antinmäki.

Yrittäjää koskevaa tietokantaa on suunniteltu vuodesta 2022 ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 Yrittäjän Päivä -tapahtumaan mennessä. Yrittäjän Päivää vietetään syyskuun 5. päivänä. Antinmäki on Yrittäjän Päivän alullepanija ja hänen aloitteestaan Helsingin Narikkatorille on pystytetty Yrittäjäpatsas, joka paljastettiin 2006.

Aino Alppinen

Lisää yritysjuttuja täällä

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.