Uusimmat kesäblogit:

Jännitysnäytelmä Jalasjärvellä: LaVe vääntää voittoja vaikka väkisin

Saana Lahti kakkosvahtina touhuaa laajalla säteellä ja aiheuttaa harmia vastustajalle. Kuva Jani Vuorela.
Saana Lahti kakkosvahtina touhuaa laajalla säteellä ja aiheuttaa harmia vastustajalle. Kuva Jani Vuorela.

JaJa–LaVe  0–1 (5–5, 2–3)

Naisten Ykköspesiksessä Lappajärven Veikot vääntää voiton vaikka väkisin.  Alkukauden pelit ovat olleet äärettömän tasaisia. Jokaisesta seitsemästä ottelusta LaVe on saanut ainakin yhden pisteen ja on edennyt kahden pisteen keskiarvolla eli samassa tahdissa kuin viime vuonna.

Jalasjärven Jalas antoi pelottavan kovan vastuksen kotikentällään. Veikkojen avaus oli räväkkä. Saana Kamppinen iski ensimmäisenä lyöjänä pallon maisemiin ja kiersi kunnarin. Tämä ei kuitenkaan avannut Lavettarien peliä, eikä jatkotilanteesta ei pystytty juoksujen tekoon.

Harhaheiton turvin emännät pääsivät tasoittavallaan niskan päälle ja hetkellisesti johtoon. Jenna Kallion ja Anni Kankaan onnistumisilla LaVe puolestaan siirtyi kuskin paikalle. Etumatka katosi välittömästi. Tilanne muuttui viimeisessä vuorossa, kun vahvassa vireessä oleva Kangas onnistui jälleen kotiutuksessa. Palautusheitto karkasi vielä katsomoon, ja Saana Lahti toi Veikoille johtojuoksun. Tasoittavallaan Jalaksen Jenna Rajala säikäytti LaVe-fanit ja puhkaisi Lavettarien kakkospuolen. Vieraiden ripeällä pallon hakemisella ja hyvällä tappoheitolla Rajala paloi kunnaria yrittäessä kolmoselle täpärästi. Tilanteesta tuli yksi juoksu ja näin jakso päättyi tasan.

Toinen jakson alkajaisiksi Sanna Särkijärvi löi Anna-Eliisa Pukkisen kotiin ja Veikot johtoon. Harhaheitolla jälleen Jalas pääsi peliin mukaan. Se siirtyi 2–1 johtoon toisessa vuorossa, mikä ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka.  Mari Rintala iski pallon välin ja hyvän lähdön turvin Saana Kamppinen pyyhälsi kotiin. Jälleen oltiin tasatilanteessa. Viimeisessä vuorossa Jalas oli aseeton Laven tarkan ulkopelin edessä. Veikot näytti tasoittavalla vuorolla voitontahtonsa ja kehitteli kolmostilanteen. Kolmosella kärkkynyt Rintala sai kävellä kotiin vapaataipaleen turvin.

Hyvän alkukauden pelannut Jutta Kuoppala palkittiin voittajien parhaana. Anni Kangas iski kaksi tärkeää kotiutusta ja sai toisen palkinnon. Saana Kamppinen tuulennopeana kärkenä kiersi kentän kahdesti ja keräsi tehot 7/8. Veikkojen juoksuvoimasta antoivat näytteen myös Jutta Kuoppala ja Anna-Elisa Pukkinen kahdella tuodulla juoksulla. Polttavimmat ulkopelaajat olivat lukkari Aliisa Yli-Kortesniemi ja kakkospolttajana onnistunut Ida-Sofia Lehto.

ENSI SUNNUNTAINA Lavettaret mittaa Ykköspesiksen lohkojen välistä tasoa. Etelälohkon kärkipään joukkue ja nousijaehdokkaaksi povattu Pöytyän Urheilijat saapuu Veikkolaan. Silloin on jälleen luvassa nitro-ottelu, niin kuin Veikkojen viime pelit ovat olleet. Tulethan paikan päälle klo 17!

Reijo Kärnä

Lisää pesisjuttuja täällä, luitko jo nämä?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Vimpelin Veto

Veto aloitti sydäntykytysvoitolla

HBA–Veto 93-94 (79–79,38–32) ja Viime kauden naisten Korisliigan pronssimitalisti Vimpelin Veto aloitti kautensa hurjalla taisteluvoitolla

Juho Ihamäki jatkaa Ankkureissa

Juho Ihamäki on kirjoittanut Ankkurien kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kotiuttajajokerina toimiva Ihamäki luo yhdessä Petteri Kortelaisen kanssa vaarallisen kotiutuskaksikon Ankkurien jokeriosastolle.

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.