Veto upotti Ankkurit

Vimpelin Veto
Vimpelin Veto Koripallo

Ankkurit-Veto 0-2 (3-11, 2-3)

Vimpelin Veto kukisti Alajärven Ankkurit Järviseudun derbyssä, vaikka Ankkurit ahdisteli hallitsevaa mestaria todenteolla toisella jaksolla.

Ankkurit sai peliin mainion startin, joukkue karkasi kahdella ensimmäisellä sisävuorollaan kolmen juoksun johtoon. Vedon tyrmäysvastaus tuli toisen vuoron tasoittavalla, missä joukkue mätki yhdeksän juoksua. Komein suoritus lähti Teemu Kinnusen mailasta, ajolähtösivallus tuotti neljä juoksua. Loppujakson aikana kunnarin merkkautti myös Mikko Kanala.

Toisella jaksolla edettiin tasatahtiin neljänteen vuoroon saakka. Siinä Veto kehitti palottoman ajolähdön, mistä kaikkiaan neljä juoksua lyönyt Jukka-Pekka Vainionpää kotiutti Jere Saukon. Ottelun kolmostilanteet Vedolle 24-12. Vedon pokaalit pokkasivat Kinnunen ja Kanala, Ankkurien vastaavat Juho Ihamäki sekä Elmeri Koivusalmi.

Voitto lämmitti Veto-piiskuri Tomi Niskasta.

– Hyvä vieraspeli. Ensimmäisen jakson nousu tappioasemasta oli merkki joukkueen vahvuudesta. Toinen jakso oli tiukka yhden juoksun peli, saimme lopussa kylmänrauhallisen ratkaisun.

– Ankkurit pelasi yhtä ulkovuoroa lukuunottamatta hyvää ulkopeliä. Paikallistaistot ovat myös aina omanlaisiaan ja erilaisia asioita tapahtuu, nyt olimme vahvempia.