Uusimmat kesäblogit:

Juurisyiden äärellä – Miksi ihmistä ei hoideta kokonaisvaltaisesti? 

Susanna havainnollistaa julisteen avulla erinäisiä oireita: “Jos kaularangan alueelta on hermo joutunut puristuksiin se voi esim. tuntua pistelynä sormissa. Tältä alueelta kulkee myös freeninen hermo rintakehän läpi palleaan, joka vaikuttaa hyvin oleellisesti hengitykseen. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa sekä hermoratahieronnassa käsitellään tätä aluetta mielyttävillä mobolisoivilla otteilla. Mitään ei siis rusautella tai naksautella.” Seinällä oikealla näkyy Susannan itse kirjoittamiaan runoja. Niiden tekstit syntyvät, kun niille antaa tilaa.
Susanna havainnollistaa julisteen avulla erinäisiä oireita: “Jos kaularangan alueelta on hermo joutunut puristuksiin se voi esim. tuntua pistelynä sormissa. Tältä alueelta kulkee myös freeninen hermo rintakehän läpi palleaan, joka vaikuttaa hyvin oleellisesti hengitykseen. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa sekä hermoratahieronnassa käsitellään tätä aluetta mielyttävillä mobolisoivilla otteilla. Mitään ei siis rusautella tai naksautella.” Seinällä oikealla näkyy Susannan itse kirjoittamiaan runoja. Niiden tekstit syntyvät, kun niille antaa tilaa.

PYSÄHDY tietoisesti. Tarkkaile hengitystäsi. Aisti, onko se pinnallista, tarkkaile pystytkö hengittämään syvään. Tämä neuvon Susanna Mäkinen haluaisi antaa ihan jokaiselle. Ainoastaan pysähtyessä kuulee kehon viestit.  

–Mieleen on jäänyt opettajan neuvo: ”Jos on liian kiire, tee vielä hitaammin.” Tämä on ollut tärkeä opetus kalevalaista jäsenkorjausta tehdessä, hoitoakaan tehdessä ei parane kiirehtiä. Kehollamme on ihmeellinen viisaus pyrkiä tasapainoon ja terveyteen, kuitenkin omalla toiminnallamme helposti häiritsemme sitä prosessia. Kiireen keskellä emme kuule kehon hätähuutoja, siksi usein vaiva ehtii kroonistua. 

Mäkinen peräänkuuluttaa ihmisen kokonaisvaltaisen hoidon ja juurisyiden etsimisen tärkeydestä. Tällöin hoito on muutakin kuin oireiden vaimentamista lääkkeillä.  

–Myös mielen vaikutuksesta oireisiin puhutaan liian vähän. Ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.  

Mäkinen on vuosien varrella käynyt monipuolisesti eri hyvinvointialan koulutuksia ja on niiden kautta tarkastellut hyvinvointia ja terveyttä eri näkökulmista. Kalevalaisena jäsenkorjaajana hän on toiminut vuodesta 2020, ja parhaillaan on meneillään opinnot hermoratahierojaksi. 

–Aikaisemmin tein kalevalaista jäsenkorjausta 95 prosenttia, hemmotteluhierontaa jonkin verran, jossa käytetään Young Livingin eteerisiä öljyjä. Tällä hetkellä teen kalevalaista ja hermoratahierontaa suhteessa 70/30. Hermoratahieronta auttaa tehokkaasti saavuttamaan kehon luonnollisen tasapainotilan. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että ravintoaineet imeytyvät paremmin, vastustuskyky paranee ja hormonitoiminta tasoittuu, kertoo Mäkinen. 

SEKÄ kalevalaisella jäsenkorjauksella, että hermoratahieronnalla on mahdollista vaikuttaa syihin oireiden taustalla.  

 –Monen on vaikea ymmärtää, että Kalevalainen jäsenkorjaus vaikuttaa aivan solutasolla asti. Soluilla on kyky uusiutua ja siihen pystyy myös itse vaikuttaa, muistuttaa Mäkinen.  

Epäilijöitä on matkan varrella tullut vastaan, mutta usein kelkka on kuitenkin kääntynyt. 

–Mielenpainuvimpia asiakaskokemuksia ovat ne, kun emäntä on patistanut miehensä kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Ovat kerran jos toisenkin hoidon jälkeen todenneet, että ”Ei perkule, tämähän tepsii”, nauraa Mäkinen. 

Silti, hyväkään hoito ei loputtomiin kannattele, jos ei itse pidä huolta kokonaisuudesta. Siksi pysähtyminen, omien elämäntapojen ja ajatusmallien tutkiminen on tärkeää, unohtamatta sitä mitä suusta pistämme alas.  

–Suoliston imeytymispintojen solukanta vaihtuu viikoittain ja nopeimmin solujen uusiutumiseen pystyy vaikuttaa ruuan kautta. Sillä siis on iso merkitys mitä syöt! Itse en juuri siitä syystä esimerkiksi käytä rypsiöljyä, kertoo Mäkinen. 

Arjessa on tällä hetkellä monta liikkuvaa osaa, kun on opiskelut, omaa yritystoimintaa ja osa-aikainen työ. Opettajan sanat ovat kuitenkin iskostuneet selkärankaan, ja Mäkinen kertoo parhaansa mukaan vaalivansa myös omaa aikaa.  

–Yritystoiminta on keskitetty Vimpeliin ja vaikka liikkuvia osia on monta, on tämä nyt helpommin hallittavissa, kertoo Mäkinen.  

–Nautin tästä työstäni suunnattomasti.  

“Ohi kaikkien aistien 

kulkee tieto kultainen 

miten saat sä tiedon vastaan 

sydän kuulee sen ainoastaan” 

Susanna Mäkinen, Tähtiportin tarinoita

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Vimpelissä kaavaillaan kehitysyhtiön perustamista.

Vimpeli saamassa kehitysyhtiön

MAANANTAINA kokoontuva Vimpelin kunnanhallitus saa päätettäväksi kehitysyhtiön, Vimpeli Invest Oy:n,  perustamisen. Mikäli kunnanhallitus hyväksyy talous-

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.