Uusimmat kesäblogit:

Nuorten huomaavainen ele kosketti 

– Te olette pojat ihania, muistakaa se aina, sanoi Katariina pojille. Katariina Latvala kiitti poikia, jotka kunnioittivat hautajaissaattoa Vimpelissä.
–Te olette pojat ihania, muistakaa se aina, sanoi Katariina pojille.

VIMPELILÄISET kymmenvuotiaat kaverukset Elias Rinta-aho, Janne Mattila ja Leevi Uusitupa olivat lauantaina aikaa viettämässä pumptrack-radalla, ja huomasivat ohi ajavan hautajaissaattueen. Pojat ottivat kypärät pois ja pysähtyivät kunnioittamaan saattuetta.  

–Satuin huomaamaan pojat, kun ohitimme radan. Se, kuinka he huomioivat äitini surukulkueen, kosketti kyllä syvästi, kertoo Katariina Latvala. 

–Myös muut surusaattueesta huomasivat saman ja halusivat välittää pojille erityiskiitokset. 

Latvala kyseli poikien perään Vimpelin Facebook -ryhmässä ja löysi paikalla olleet henkilöt sitä kautta. Hän halusi henkilökohtaisesti kertoa pojille, kuinka merkityksellinen heidän eleensä oli monelle.  

–Surullisesta päivästä huolimatta tuli hyvä mieli. Vieläkin, kun asiasta puhuu, herkistyy. 

Pojat kertovat toimineensa kuten ennenkin, eivätkä he olleet tulleet ajatelleeksi asiaa sen enempää. 

–Aiemminkin ollaan näin tehty. Pappa on opettanut, että hattu pitää ottaa päästä pois, kun hautajaissaattue menee ohi, kertoo Elias. 

–Sama juttu, sanovat Janne ja Leevi. Kaverukset kertovat myös, että heitä on kiitelty asiasta sekä kotona, että koulussa.  

POIKIEN fiksu käytös, kuin myös Katariinan ele, on liikuttanut poikien vanhempia.  

–Kyllä siinä kyynel tuli silmään, kun huomasimme Katariinan viestin Facebookissa, myöntävät äidit Riikka Rinta-aho ja Jaana Uusitupa. –Kiitos siis myös Katariinalle.  

–Tiedän, kuinka tärkeänä myös äitini olisi pitänyt poikien elettä. Ehkä me liian harvoin muistamme kokea ylpeyttä lapsistamme tai itsestämme vanhempina, pohtii Latvala.  

Uusimpia juttuja kotisivullamme, luitko jo nämä?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.