Evijärvi kehittää erityisopetusta

js3
js3

EVIJÄRVEN kunta sai Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusta esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen vuosille 2022–2023. Hanke pääsi alkamaan vasta tammikuussa 2023, kun siihen saatiin rekrytoitua työntekijä. Hankeen tavoitteena on kehittää toimintamalleja, joilla voidaan paremmin tukea oppilaiden oppimista ja tasoittaa oppimisen esteitä. Hankkeen aikana on pohdittu erilaisia toimia ja malleja yhdessä erityisopettajien, opettajien ja muiden koulutyöntekijöiden kanssa sekä kysytty huoltajien kokemuksia aiheesta.

Koulujen johtajien ja erityisopettajien palaverissa todettiin, että nykyiset tupaluokat eivät riitä, vaan tarvitaan omat pienryhmät 0.–3., 4.–6. ja 7.–9. luokille. Alkuopetuksessa on toteutettu tarvittaessa luokatonta alkuopetusta, jota voisi hyödyntää oppilaan oppimisessa paremmin. Perusopetuksen opetussuunnitelman paikalliseen osaan ei ole kirjattu joustavaa alkuopetusta. Hankkeessa on tarkoitus kehittää myös sitä osana oppilaan tukea ja ovat tehneet joustavan alkuopetuksen paikallisen opetussuunnitelman. 

Sivistyslautakunta päätti muuttaa nykyiset tupaluokat erityisopetuksen pienryhmiksi, lakkauttaa ankkuri- ja Jopo -luokat erillisinä luokkina ja pyörittää pienryhmiä pääsääntöisesti tupaluokkamallilla. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä haetaan hankkeelle jatkoaikaa kesäkuun 2024 loppuun saakka hankkeen aloituksen viivästyttyä.

LIIKUNTATOIMI sai tarjoukset yleisurheilu- ja pesäpallokentälle sekä tenniskentän lanaustarjoukset Koskityö Oy:lta sekä MJ-Lämpö Oy:lta. Koskityön tarjous tenniskentän osalta hyväksyttiin, MJLämpö Oy valittiin pesäpallo- ja yleisurheilukenttien lanaajaksi. Lanaukset tapahtuvat kunnan lanalla. Yleisurheilukenttä ja pesäpallokenttä lanataan autolla vetäen ja tenniskenttä mönkijällä vetäen.

PAHKAKANKAAN Liikenne Oy haki sivistyslautakunnalta hinnankorotusta oppilaskuljetusten bruttoliikennesopimuksen reiteille 10 A ja 10 B linja-auto-alan voimakkaan hintojennousun vuoksi, jota ei ole pystytty ennakoimaan tarjouksen jättövaiheessa. Bruttoliikenne on kilpailutettu yhdessä Suupohjan ja Järviseudun kuntien kanssa ajaksi 1.8.2021–31.7.2024 sekä kahdelle mahdolliselle optiovuodelle (1+1). Evijärven oppilaskuljetuksista kohteet 10 A ja 10 B voitti Pahkakankaan Liikenne Oy ja kohteet 8, 9 ja 11 Mantelan Liikenne Oy.

Solmitun sopimuksen kohdan hinnantarkastuspykälän mukaan kaikkien kohteiden hinta on kiinteä koko sopimuskauden 31.07.2024 saakka. Mikäli kohteessa käytetään optiokausia, voidaan hintoja tarkistaa kerran palvelun yleistä ja todellista kustannuskehitystä vastaavaksi. Tarkistettua korvausta voidaan maksaa syyskuun 2024 alusta lukien. Tämä oli sivistyslautakunnan päätös asiassa.

Lisää kunnallisuutisia Evijärveltä

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/09/evijarvi-ei-hyvaksy-kruunupyyn-tuulivoimahanketta/

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/09/hanna-valo-aloitti-kevaalla-evijarven-ymparistosihteerina/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/04/25/evijarven-kunnanvaltuustossa-tehtiin-valtuustoaloite-jarven-puolesta/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.