Evijärven kunnanvaltuustossa tehtiin valtuustoaloite järven puolesta  

Evijärvellä 17 oikeudelle valittanutta estää järven vedenpinnan noston. Arkistokuva.
Evijärvellä 17 oikeudelle valittanutta estää järven vedenpinnan noston. Arkistokuva.
Evijärvellä 17 oikeudelle valittanutta estää järven vedenpinnan noston. Arkistokuva.
Evijärvellä 17 oikeudelle valittanutta estää järven vedenpinnan noston. Arkistokuva.

EVIJÄRVEN kunnanvaltuusto päätti liittyä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu osakeyhtiön (JPYP) osakkaaksi ostamalla noin 18–25 kappaletta yrityksen osakkeita. Samalla Evijärven kunta sitoutuu JPYP:n toimintaan ja vuosittaiseen toimintarahoitukseen sen seuraavaksi sopimuskaudeksi. 

Noora Sipposelle myönnettiin ero teknisen lautakunnan jäsenyydestä ja hänen tilalleen valittiin Jonna Lantela. Myös teknisen lautakunnan varajäsenelle Vily Kattilakoskelle myönnettiin ero ja hänen tilalleen valittiin Juha Vinkanharju.  

KOKOUKSEN muissa asioissa Markus Kattilakoski jätti kokoomuksen valtuustoryhmän nimissä aloitteen valtuuston iltakoulun kokoon kutsumiseksi. Aloite koski Evijärveä (järveä).  

Valtuustoaloitteessa käsitellään Evijärven pinnan tasoa, jota on keväästä 2018 lähtien yritetty palauttaa takaisin sille lähtötasolle, jossa sen kuuluukin olla. Asialla ovat olleet vesialueen omistajat eli kaikki viisi osakaskuntaa, Etelä- Pohjanmaan ELY-keskus, Evijärven kunnanvaltuusto, runsaat 1 200 järven pinnan palauttamista kannattavaa henkilöä adressin muodossa, Evijärven säännöstelyn suunnittelutyöryhmä sekä aluehallintovirasto. 

17 henkilön yhteinen valitus koskien säännöstely- ja valmistelulupaa on mennyt läpi Vaasan hallinto-oikeudessa. Välipäätöksellä Evijärven pintaa ei palautetakaan sille tasolle, jossa sen kuuluisi olla. Toiveikkuutta herättänyt aluehallintoviraston päätös täytäntöönpanosta kiellettiin.  

Valtuustoaloitteessa esitetään järjestettäväksi ylimääräisen valtuuston iltakoulu nopealla aikataululla. Nopealla aikataululla siksi, että muun muassa vastineen antamisen aika Vaasan hallinto-oikeudelle päättyy jo 12.05.2023.  

Aloitteen lukaan iltakouluun tulee kutsua paikalle huippuasiantuntijoita kertomaan, mitä tässä asiassa on tehtävissä. Tilanne on vakava Evijärven kunnan nimeä kantavan järven suhteen. -Tätä myöten tilanne on kriittinen myös kunnan ja kuntalaisten tulevaisuutta ajatellen sekä ympäristön että kunnan talouden suhteen. Tiedämme hyvinkin, että kunnassa on menossa monia tärkeitä asioita. Silti tämä asia tulee saattaa kiireellisyys- ja tärkeysjärjestyksessä ykköseksi, ohitse muiden tärkeiden asioiden.  

NETISTÄ löytyy Pia Ylitalon alullepanema Evijärven säännöstely-valmistelulupaa koskevaan valitukseen liittyvä adressi, joka on kaikkien yli 16-vuotiaiden allekirjoitettavissa. Evijärven Kokoomuksen valtuustoryhmä suosittelee vahvasti sen allekirjoittamista. 

Valtuustoaloitetta tiivistetty, se luettavissa kokonaisuudessaan kunnan sivuilta. 

Lisää uutisia Evijärveltä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.