Toukokuussa juostaan taas Sillankorvassa 

Sillankorvan juoksu on perinteikäs kevään maantiejuoksukisa, joka on houkutellut juoksijoita mukaan läheltä ja kaukaa. Sarjoja on tarjolla useita, jolloin jokainen voi valita itselleen sopivan tavan kiertää Evijärven Kirkonkylän alueella kulkevan 10 kilometrin pituisen reitin. (Kuva vuoden 2018 kisoista.)
Sillankorvan juoksu on perinteikäs kevään maantiejuoksukisa, joka on houkutellut juoksijoita mukaan läheltä ja kaukaa. Sarjoja on tarjolla useita, jolloin jokainen voi valita itselleen sopivan tavan kiertää Evijärven Kirkonkylän alueella kulkevan 10 kilometrin pituisen reitin. (Kuva vuoden 2018 kisoista.)
Sillankorvan juoksu on perinteikäs kevään maantiejuoksukisa, joka on houkutellut juoksijoita mukaan läheltä ja kaukaa. Sarjoja on tarjolla useita, jolloin jokainen voi valita itselleen sopivan tavan kiertää Evijärven Kirkonkylän alueella kulkevan 10 kilometrin pituisen reitin. (Kuva vuoden 2018 kisoista.)
Sillankorvan juoksu on perinteikäs kevään maantiejuoksukisa, joka on houkutellut juoksijoita mukaan läheltä ja kaukaa. Sarjoja on tarjolla useita, jolloin jokainen voi valita itselleen sopivan tavan kiertää Evijärven Kirkonkylän alueella kulkevan 10 kilometrin pituisen reitin. (Kuva vuoden 2018 kisoista.)

PERINTEINEN 10 kilometrin mittainen Sillankorvan juoksu järjestetään Evijärvellä toukokuun 13. päivä lauantaina. Yhteislähtöön osallistuvat starttaavat matkaan kello 13 ja osallistujien ilmoittautuminen tapahtuu kello 12.30 mennessä kilpailukeskuksena toimivassa Evijärven Sillankorvassa.  

Evijärven Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja Heli Saari kertoo, että valmistelut ovat toimineet sujuvasti koskien Sillankorvan leirikeskusta, vaikka tällä hetkellä leirintäalueella ei ole yrittäjää.  

–Sillankorvan kioski, suihkut ja vessat ovat tapahtumaan osallistuvien käytössä kuten ennenkin, kertoo Saari.  

Mukaan pääsee juoksemaan retki-, kunto- tai kilpasarjassa. Ilman aikaa osallistuville retkisarjalaisille tarjotaan myös mahdollisuutta lähteä kiertämään lenkkiä omassa tahdissa ennen yhteislähtöä, kunhan muistaa ilmoittautua järjestäjille ensin paikan päällä. Osallistumismaksu lapsi- ja retkisarjalaiselta on viisi euroa ja kunto- ja kilpasarjalaiselta 10 euroa. Mahdollisuutena on myös 20 euron suuruisen perhemaksun maksaminen, jolla kisaamaan pääsee neljä saman talouden osallistujaa.  

Aikuisten sarjojen rinnalla huomioidaan myös lapset ja nuoret, joille löytyy jälleen omat ikäsarjat aina seitsemästä ikävuodesta ylöspäin. 11–15-vuotiaille matkan pituutena on kilometrin mittainen reitti pikitien varrella ja pienemmille juoksijoille on järjestetty 300 tai 600 metrin mittaiset matkat Sillankorvan turvallisella piha-alueella.  

Mainos

PARHAIMMAT palkitaan pokaalein kunto-, kilpa- ja lasten sarjoissa. Kaikkien osallistujien kesken jaetaan myös arvontapalkintoja ja pääarvontapalkintona arvotaan 50 euron arvoinen lahjakortti urheiluliikkeeseen. Saari ajattelee, että Sillankorvan juoksu käynnistää alkavan ulkokauden sekä yleisurheilukesän ja perinteikkäät kisat kuuluvat vahvasti kunnan kisatarjontaan. 

–Pohdittiin, että jätetäänkö kisat tänä vuonna välistä, mutta kyllä nämä ovat Järviseudulla yksi perinteisistä tapahtumista, jolle on tarvetta, Saari toteaa.  

–Toivottavasti paikalliset sekä muut lähiseudulta innostuisivat osallistumaan ja juoksemaan. 

Noora Tupeli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.