Kunnan nuorisotoimi ja MLL tekevät yhteistyötä Evijärvellä 

Evijärven nuorisotilan vakiokävijät osallistuivat kevään viimeiseen nuoppari-iltaan, jota vietettiin herkuttelun merkeissä.
Evijärven nuorisotilan vakiokävijät osallistuivat kevään viimeiseen nuoppari-iltaan, jota vietettiin herkuttelun merkeissä.
Evijärven nuorisotilan vakiokävijät osallistuivat kevään viimeiseen nuoppari-iltaan, jota vietettiin herkuttelun merkeissä.
Evijärven nuorisotilan vakiokävijät osallistuivat kevään viimeiseen nuoppari-iltaan, jota vietettiin herkuttelun merkeissä.

NUORISOTILA Evijärven kunnantalon päädyssä kokoaa perjantai-iltaisin nuoria viettämään yhdessä aikaa pelaillen ja jutellen. Kevään viimeisen aukiolon kunniaksi Evijärven MLL tarjosi nuorille pitsaa ja limua.  

−Useimmiten ollaan perjantai-iltana täällä. Istuskellaan ja rupatellaan, kuvailivat paikalla olleet nuoret. He kuuluvat vakikävijöiden joukkoon ja ovat iältään 14–15-vuotiaita. Nuoret kertoivat toivovansa Evijärvelle enemmän tekemistä ikäisilleen, mutta toimintaideoita he eivät äkkiseltään keksineet. 

Kunnan liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski kertoi, että tekemistä nuorille on järjestetty ja niihin on hyvin osallistuttukin. Torstai-iltaisin on liikuntasalilla peli-ilta muun muassa sählyn ja salifutiksen merkeissä. Airsoft-kerhoa ja lasketteluretkiä Lakikselle on järjestetty myös kunnan puolesta.  

−Nuorisotilan sijainti on keskeinen ja täällä voi oleilun lisäksi pelata lauta- ja korttipelejä, biljardia, ilmakiekkoa ja pleikkaria. Nuorista koostunut pienryhmä on saanut vaikuttaa nuorisotilan sisustukseen. Illat on suunnattu seitsemäsluokkalaisista aina 17-vuotiaisiin saakka. Täällä käy keskimäärin 15 nuorta illassa.  

Kevään ajan ohjaajana nuorisotiloissa on toiminut ukrainalainen Yuri Vydorov, joka on pitänyt myös yläkoululaisille liikuntavälitunnilla koripalloa ja alakoululaisille koripallokerhoa. 

Paikalla olleet Evijärven MLL:n toimijat Kati Kupila ja Elina Paalanen kertoivat, että myös MLL haluaa järjestää toimintaa nuorille. Naiset ovat olleet yhdistyksen toiminnassa kauan mukana ja omien lasten myötä siirtyneet pikkulapsitoiminnasta enemmän nuorten toimintaan.  

–Yhteistyötä kunnan ja MLL:n välille on lisätty ja tulemme mielellään mukaan valmiisiin ideoihin toteuttamaan, totesi Paalanen. Vuoden aikana onkin järjestetty yhteistyössä muun muassa pipolätkäturnaus, retki Ideaparkkiin sekä Kärppien lätkäturnaukseen. Koulun taksvärkkityönä kerätyt varat nuoret lahjoittivat MLL:n toimintaan.  

–Haluaisimme näillä rahoilla järjestää nuorille jotakin toimintaa. Ideoita otetaan vastaan, voi laittaa viestiä tai kiskaista hihasta, rohkaisee Kupila.  

–Olemme täällä nuoria varten, vahvisti Paalanen. 

Satu Koski, Kati Kupila ja Elina Paalanen järjestävät ohjelmaa ja toimintaa nuorille.

Luitko jo nämä jutut kategoriasta Nuoret?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA