Alajärvi johtaa edelleen seudun roskapussitilastoa – Viikon 22 lyhyet uutiset

Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan tavoitteeseen on vielä matkaa.
Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan tavoitteeseen on vielä matkaa.
Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan tavoitteeseen on vielä matkaa.
Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan tavoitteeseen on vielä matkaa.

Pussi kerrallaan 

YLEN Miljoona roskapussia -kampanja jatkuu. Koossa on nyt maan laajuisesti 165 013 pussia. Järviseudun tilastoa johtaa edelleen Alajärvi 712 pussilla. Kauhavalla roskia on kerätty 442 pussia, Vimpelissä 225, Evijärvellä 142, Lappajärvellä 74 ja Soinissa 33 pussia.  

Reilu teko tulee jälleen 

KIERTOTALOUTTA ja nuorten työllistämistä edistävä Reilu Teko -keräys toteutetaan touko-elokuun aikana ympäri Suomea. Kerätty muovi jatkaa elämäänsä uusina tuotteina. Alajärvellä maanviljelijät voivat toimittaa tyhjät lannoitesäkit kierrätykseen Alajärven 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin. 

Törkeä varkaus Soinissa 

VESTAS Finland Oy:n tuulivoimatyömaalta Soinin Möksyntiellä anastettu yli 3 500 kiloa kuparia ja aiheutettu mittavat vahingot työmaalla rakenteilla oleviin tuulivoimaloihin. Törkeä varkaus on tapahtunut 20.5.–27.5.2023 välisenä aikana. Poliisi pyytää havaintoja alueella tai sen läheisyydessä varsinkin ilta-aikaan tehdyistä ajoneuvoista, tai muusta poikkeavasta toiminnasta osoitteeseen: vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.  

Kokoomus ottaa kantaa 

Pohjanmaan Kokoomus hyväksyi kevätpiirikokouksessaan 27.5.2023 Kurikassa julkilausuman ”Suomalaista maa- ja metsätaloutta puolustettava vahvemmin EU:n päätöksenteossa”. Ennallistamis- ja metsäkatoasetusten toimenpiteet ovat lausuman mukaan Suomelle taloudellisesti kestämättömiä. Piiri toivoo parempaa edunvalvontaa, jolloin elinkeinot ja huoltovarmuus ovat turvattuja. Lue juttu kokonaisuudessaan www.jarviseudunsanomat.fi (28.5.) 

Luitko jo nämä uutiset:

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.