Pesiskesän avaus Veikkolassa – Lavettarien tekeminen vaihtelevaa 

Jutta Kuoppala on aloittanut kauden lupaavasti vihreäpaidoissa. Kuvaaja Joni-Petteri Hiirikoski
Jutta Kuoppala on aloittanut kauden lupaavasti vihreäpaidoissa. Kuvaaja Joni-Petteri Hiirikoski
Jutta Kuoppala on aloittanut kauden lupaavasti vihreäpaidoissa. Kuvaaja Joni-Petteri Hiirikoski
Jutta Kuoppala on aloittanut kauden lupaavasti vihreäpaidoissa. Kuvaaja Joni-Petteri Hiirikoski

LaVe–PattU  2–1(1–0, 5–7,1–1, k.5–4 ) 

PESISSARJAT pyörähtivät käyntiin kesäisissä olosuhteissa. Lappajärven Veikot avasi kautensa kahdella kotiottelulla, joista saldona oli kolme sarjapistettä. Suurempaankin pottiin oli toki mahdollisuus, mutta näin kävi nyt. 

Keskiviikkona Veikot ja Pattijoen Urheilijat Raahesta väänsivät oikein olan takaa lähes kolme tuntia, ennen kuin voittaja oli selvillä. Kova tuuli ei häirinnyt lukkareiden työskentelyä lautasen äärellä, vaan he tyrehdyttivät kummankin joukkueen sisäpelistä terän. Lavettarien Aliisa Yli-Kortesniemi pelasi hurmoksessa, hän teki kaikkiaan kymmenen paloa ensimmäisen jakson aikana Yseistä. Jenna Kallio iski LaVen jaksovoittoon kotiuttamalla Neea Mattilan

Pattijoki heräsi tauon jälkeen kamppailemaan jopa otteluvoitosta. Sitä ei olisi uskonut samaksi joukkueeksi, mikä ei saanut ensimmäisellä jakso luotua kuin yhden kolmostilanteen. Peli eteni tasaisena kolme vuoroa, kunnes neljännessä vieraat iskivät kolme juoksua. Raahelaiset olivat kotiutuksissa huomattavasti tehokkaampia. Vain yksi yritys epäonnistui. 

Kolme juoksua pelissä lyönyt Kallio tasoitti supervuorossa Pattijoen hankkiman juoksun edun. Näin päädyttiin pelaamaan sitkeää kotiutuskilpailua, missä edettiin neljännelle kierrokselle saakka, ennen kuin voittaja selvisi. PattU aloitti kierrokset ja emännät tuli aina tasoihin. Avauskierroksella Aliisa Yli-Kortesniemi, sitten Saana Lahti kahdesti toivat joukkueensa tasoihin. Neljännellä kierroksella Raahe jäi juoksuitta, joten LaVe tarvitsi vain yhden juoksun kolmesta yrityksestä. Kapteeni Sanna Särkijärvi hoiti sitten homman kotiin. 

Aliisa Yli-Kortesniemen lukkarointi huomioitiin palkinnon arvoiseksi. Toinen palkittu, Jenna Kallio, onnistui jokerina hyvin tehoin 7/7 ja kolmella kotiutuksella.  

LaVe–Pesä-Ysit 1–2(5–0,0–2,2–3) 

SUNNUNTAINA Lappeenrannan Pesä-Ysit kävi ryöstöretkellä Veikkolassa. Avausjaksolla päivä paistoi Lavettarille. Se hallitsi peliä suvereenisti. Kovaa kuntoa hehkuva Aliisa Yli-Kortesniemi puhkaisi kakkospuolelta kunnarin ja yhden juoksun arvoisesti. Tilannetta kaunistelivat vielä Neea Mattila, Sanna Särkijärvi ja Milla Hakomäki selviin lukemiin 5-0. 

Tauolla kaikki muuttui. Lavettaret menetti otteen peliin täysin. Ulkopeli pysyi vielä voittavalla tasolla, mutta lyöntipuoli takkusi pahoin. Tilanteita ei saatu rakenneltua ja turhat palot söivät itseluottamusta. Kaksi juoksua riitti lappeenrantalaisille jaksovoittoon. 

Ensimmäistä Ykköspesispeliään pelannut nuori Vilja Valkonen yllätti supervuorossa Ysien kopparit. Hänen ensimmäinen lyöty juoksunsa tällä sarjatasolla loi uskoa emännille. Hyvässä vireessä oleva Jenna Kallio iski vakuuttavasti väliin ja toisen juoksun kotijoukkueelle. Tämän olisi pitänyt riittää, mutta mitä vielä. Pesä- Ysien Hertta Härkönen iski painavan lyönnin takarajalle, millä joukkue tuli tasoihin ja Noora Leppälän lyönnillä otteluvoittoon. 

Veikkojen sisäpelin puuroutuminen söi eväitä sen verran, että ulkopelikään ei ollut vakuuttavaa supervuorossa. Milla Hakomäki ja Jutta Kuoppala olivat kotijoukkueen palkitut. 

Lavetaret matkustaa torstaina Ouluun sarjanousija Lipon vieraaksi. Lauantaina etelälohkon piikkipaikalla oleva Janakkalan Jana tulee Veikkolaan testaamaan Veikkojen virettä. Peli alkaa kello 17. 

Reijo Kärnä 

Pesäpallofani, luitko jo nämä?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/03/27/lavettaret-haastoi-tasapaisesti-mailattaret/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/03/06/lavettaret-voitokkaina-viikonlopun-hallipeleissa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/15/jokipallo-podcast-syntyi-pesapalloaiheisten-puheohjelmien-tyhjioon-mutta-kuuntelukerrat-yllattivat-tekijat-2/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/14/veto-vaansi-maratonpelin/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.